MHC leker hockey – sjunde raka

Segertåget rullar vidare. Mjölby hockey är så här långt totalt överlägset i division 2-hockeyn. "Det är riktigt roligt med hockey just nu", sa MHC-tränaren Peter Forsén efter storsegern mot Olofström.

21 oktober 2018 19:23

Det var sjunde raka trepoängaren av sju möjliga i serieupptakten. 45 gjorda mål och bara 6 insläppta efter sju omgångar säger det mesta om MHC:s överlägsenhet så här långt.

– Samtidigt har vi mest mött lag som är på den nedre halvan av tabellen. Nu kommer det en period med matcher mot tuffare motstånd, sa Peter Forsén.

Mjölby gjorde ingen toppinsats mot Olofström, men klasskillnaden lös igenom allt eftersom matchen led och till slut blev det tre komfortabla poäng. Patric Juels 4–1 efter dryga fem minuter i den tredje perioden blev avgörande.

– Stabil seger utan att vi är överbra. Olofström är inget dåligt lag och vi gjorde ingen särskilt bra andraperiod, men vi skärpte till oss i sista och visade att vi är det bättre laget, sa Peter Forsén.

Kedjan med David Bremer, Victor Jigmalm och Christian Andersson-Gran snurrade på som vanligt, den här gången var det Jigmalm som blev tvåmålsskytt.

– Jag har angenäma problem, det är nästan så att det finns för många kreativa spelare så vi blir lite överkonstruktiva ibland. Då blir det långt hem och man åker på kontringar, vi behöver kanske gå lite rakare på mål i bland, sa Peter Forsén.

Truppläget ser gott ut, även om Adam Lundqvists lårkaka inte läker som den ska.

– Det tar tid, han ska på koll i morgon (måndag) för att kolla vad det kan vara, sa Peter Forsén.

Målvakten Calle Josefsson saknas också på grund av en hjärnskakning, men Adam Ingelfeldt gör det riktigrt bra mellan stolparna just nu.

– Han är svår att flyttar på för tillfället. Jobbar riktigt bra och är en trygghet för alla i laget, sa Peter Forsén.

Matchfakta

Mjölby HC 6

Olofström 1

Målen, MHC: Victor Jigmalm 2, William Strand, Adam Svensson, Patric Juel, Jakob Mattsson.

Publik: 340.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson