MHC höll nollan i toppmötet

Ett riktigt bottennapp har det blivit den här hösten. I övrigt har Mjölby hockey visat klassen i division 2-hockeyn. I går blev det 2–0 (0–0, 1–0, 1–0) mot toppkonkurrenten Jonstorp.

4 november 2018 19:28

– Adam (Ingelfeldt, målvakten) spikade igen samtidigt som vi gjorde en mycket bra bortamatch. Det behöver inte alltid vara så snyggt, huvudsaken är tre poäng, sa målskytten David Bremer på bussen på väg hem från Skåne.

Förlusten mot bottenlaget Boro/Vetlanda för några omgångar sedan är glömd, nu är MHC tillbaka som seriesuverän och plockar seger på seger. Trepoängaren mot Jonstorp kom efter hårt jobb i en match som stod och vägde fram till Victor Jigmalms 1–0 efter drygt halva matchen.

– Efter det tyckte jag att vi tog över och hade rätt bra koll. Vi är starka i tredje perioden och Jonstorp fick ta många lägen utifrån, sa David Bremer, som själv gjorde 2–0 i början av den tredje perioden.

– Vi visste på förhand att den här matchen skulle bli lite tuffare, det är viktigt att få spela såna här typer av matcher också där man får slå sarg ut ibland stället för flippass, sa David Bremer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson