Mardrömsstarten blev Citys fall

0–3 efter knappa kvarten och inget som talade för något annat än en riktig utskåpning när Syrianska FC gästade Linköping City inför drygt tusen åskådare på Linköping arena.

6 oktober 2018 18:56

– Vi glömde kliva ur bussen innan matchen startade och det utnyttjade Syrianska, menade Citys tränare Melke Alan.

En svängig första halvlek bjöd på hela fem mål där bortalaget Syrianska FC alltså gick upp till en 3–0-ledning efter knappa kvarten och hade dessutom bud på fler mål innan Linköping City plötsligt vaknade och reducerade två gånger om innan halvtid. Båda målen genom målkungen Esat Jashari, som därmed fick lite revansch efter att oturligt tappat bollen och bäddat för ett av Syrianskas mål.

– Vi går in till paus med en bra känsla trots underläge, vi har kommit igång och är klara över vad vi ska göra i andra halvlek, menade Melke Alan

Den andra halvleken var inte lika målrik men det saknades inte lägen för något av lagen, och med 25 minuter kvar av matchen öppnade det upp sig ordentligt. Båda lagen skapade ett par riktigt heta chanser, bland annat var det bara ett stolpskott som stod emellan Jashari och hans hattrick och vi fick även se en nick i ribban av Syrianskas Mathias Ranégie.

Bäst i City var nog Michael Hartmann i målet trots fyra insläppta mål och det var hans storspel kombinerat med lite oskärpa i avsluten från bortalaget som höll hemmalaget kvar i matchen. Med två minuter kvar försvann dock allt hopp om poäng för hemmalaget när Syrianskas Sebastian Rajalakso kunde rulla in 4–2 efter en omställning. All heder åt City som trots en mardrömsstart reste sig och gjorde en godkänd insats bortsett från första kvarten.

– Vi tar med oss sista halvtimmen från första halvlek där vi spelar vårt spel och gör det bra, menade Melke Alan.

Målen: 0-1 Seth Hellberg (5), 0-2 Mathias Ranégie (9), 0-3 Hellberg (14), 1-3 Esat Jashari (32), 2-3 Jashari (38), 2-4 Sebastian Rajalakso (88)

Varningar City: Shkelqim Pacolli, Marcus Ytter.

Publik: 1 018 (fri entré)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Kinberg