Efter två säsonger känner Marcus att det är dags att lämna över till en ny ordförande i "Randigt". Till Sporten säger han:

– Det har varit lite för mycket. Jag har mycket på jobbet och måste ha tid för att det ska funka. Det behövs någon som är bra på struktur och den personen är inte jag, säger han.

Att det varit lite rörigt, hur mycket påverkar det ditt beslut?

– Det har varit två tuffa år med tränarbyten kors och tvärs. Vi behöver bygga om och då behövs ett annat ledarskap. Men jag kommer inte lämna helt utan vara adjungerad i styrelsen på marknadssidan, svarar Marcus som inte kunde närvara på torsdagskvällens årsmöte.

Vem som blir hans ersättare kunde dock inte bestämmas där.

– Vi beslutade om att ha ett extra årsmöte om några veckor för att ta valen då. Det var inte färdigberett och kändes som att folk behövde prata ihop sig mer. Det är ovanligt möjligen, men absolut ingen dramatik, berättar styrelsens Clas Rydgren som var på plats på årsmötet.

Allt utom valen till den nya styrelsen avhandlades dock. Bland annat konstaterades att klubben gjort ett litet plus för det gångna året på cirka 120 000 kronor. Tack vare ett arv i höstas har man också kunnat beta av en del skulder.