– En liten skräll. Vi var på vippen att missa slutspelet mot Malmö. Sedan vi fick vi kontroll i semifinalen mot Göteborg och spelade jättebra försvar, sa Anders Marcus efter sista träningen inför finalen.

Dolphins börjar hemma mot AIK i Stadium Arena på lördagen.

– Nu ska vi vinna. De har all press, men vi har vunnit en match mot dem. Vi behöver ett bra resultat hemma, sedan kan allt hända.

Anders var inte med från början av säsongen. Uppdraget som ordförande i Sleipner tog mycket tid.

– Jag började träna i januari. Jag ville hitta något roligt som gav mig positiv energi. Det här är vansinnigt roligt. Det är bara jag som är jättevinnarskalle och blir sur på domaren. Det är lugnt i laget. De andra säger till mig att vara tyst.

Den 53-årige veteranen har fyra SM-guld med rullstolslaget och ett med stå-laget. Och han har inga planer på att lägga av.

– Jag ser fram mot nästa år, jag tror det kan bli ännu roligare. Det är vansinnigt kul med glädjen i gruppen.

Han har en tydlig roll på golvet i finalen.

– Returtagning är fortfarande min styrka åt alla håll även om jag sitter ner. För mig handlar det om att Erik Nylander och Tilda Schönbeck gör sitt jobb så jag kommer dit jag ska. Det är jag beroende av för returtagning och lite poäng. Sedan måste jag ta hand om Byquist (AIK:s landslagsman, Per). Han kommer in till mig. Han är kortare, men duktig med stolen. Stoltekniken är min nackdel nu, vi måste ta tag i det, sa Marcus inför första finalen.

Han ser gärna en guldflagga ovanför restauranghyllan.