"Man mår sämre efter passen"

Viktor Spångberg var uttagen till A-landslagets läger i september. Men huvudproblemen tvingar IFK Motala-spelaren troligen att tacka nej.

LÄS MER: Oro och hopp i IFK Motala

LÄS MER: Bandyborgen får nytt namn

– Det blir nog troligen så. På den nivån vill man vara bra förberedd om man ska vara med. Men vi ska höras av mer senare i månaden, inget är bestämt, säger 23-åringen.

Det kan gå så illa att IFK Motala tvingas spela den tredje elitseriesäsongen i vinter utan en av de stora nyckelspelarna. Playmakern Viktor Spångberg får inte ordning på huvudet efter smällen han fick förra säsongen.

Virusproblemen är det inget med nu, det ska vara borta, men nu är det nya problem.

– Jag kan klara ett träningspass, men jag mår så dåligt efteråt och då är det inte roligt, säger han.

Försäsongen startade i april och Spångberg försökte köra fullt ett par pass i slutet av maj. Men han blev sämre av det och har inte tränat nu på två hela månader.

– Man blir trött och seg och får ont i huvudet. Det är inget farligt, kanske kan man vänja huvudet vid det här, men det känns inte bra, säger han.

På söndag hemkommer Viktor till Motala igen efter två veckors semester i Torrevieja i Spanien. Där har det blivit längre promander och lite padel, men inget mer fysiskt än så.

Är du orolig över den kommande säsongen?

– Jag är så okunnig om allting och vad det beror på, får ta en vecka i taget. Men om det ska gå att spela i elitserien vill man ju ha tränat ordentlig försäsong. Annars går det inte. Man kan ju inte bara hoppa in utan att ha tränat.

Lillebror Anton Spångberg har varit sjukskriven från jobbet en hel del och är längre ifrån träning än vad Viktor är. Anton känner sig också seg och trött efter fysisk ansträngning och har inte tränat något alls med IFK under fyra månader.

Tillsammans ska bröderna inom kort få komma till en specialistläkare i Lund. Tidigare har de haft kontakt med läkare i Linköping.

– Man ska må bra först. Svårt att säga hur det blir, säger Viktor Spångberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa