Målvaktsbeslutet efter comebacken

Seger i comebacken – men Henrik Gustavsson spelar inte i ÅFF:s lördagsmöte med Grebbestad.

8 juni 2018 21:00

LÄS MER: Se till att han står kvar i målet, ÅFF

LÄS MER: "Bar som om jag spelade i går"

LÄS MER: Ikonen tillbaka i Åtvids mål

– Det är så som vi har sagt det från början. "Fimpen" kan inte vara med och dessutom har han lite ont i kroppen efter insatsen senast, säger Daniel Hallingström, tränaren.

Efter den minst sagt tuffa starten med nio raka matcher utan seger kom 2–0 mot Karlskrona som en befrielse för Åtvidabergs FF i division 1-fotbollen. Henrik Gustavsson, 41, hoppade in i målet och bidrog med lugn, trygghet och stadga.

Men nu återkommer alltså John Håkansson, 20, i nästa match. Hur det blir i fortsättningen är inte bestämt, men klart är att Gustavsson kommer att vara med och träna igen i nästa vecka.

– Det kändes bra att göra som vi gjorde och John tog det jättebra. Nu är det hans match igen på lördag, säger Hallingström.

Insatsen senast?

– Jättebra gjort av killarna spela ut på det sättet. Nu gäller det att bevara det, men också växa ytterligare. Med det unga laget kommer allt som händer under året vara jättenyttigt för killarna i deras fortsatta karriärer.

Khalid Abukar är – liksom Pontus Hydén, en av tränarna – avstängd efter utvisningen senast och ersatts i truppen av Ludvig Holmertz.

Vi sänder samtliga ÅFF:s seriematcher under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på våra sajter, bland andra Corren.se och Klackspark.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten