Målvaktsbeskymmer inför måstematchen

Henrik "Fimpen" Gustavsson har ljumskproblem. John Håkansson har varit sjuk. Åtvidabergs FF har haft målvaktsbekymmer i veckan, men tränaren Rickard Johansson hoppas att båda är tillgängliga till lördagens match.

13 juli 1918 16:03

– Fimpen har haft en liten känning i ljumsken. Håkansson har haft sjukdomsbeskymmer. Men vi räknar med att båda kommer att finnas tillgängliga för spel, säger Rickard Johansson.

Sex poäng upp till nästjumbon Skövde är ett faktum. Ett annat är att det är lika många poäng upp till strecket.

– Tabelläget har varit liknande de senaste omgångarna. Vi har sex poäng upp till Skövde, men om man tittar på det hela är det endast åtta poäng upp till strax under mitten. Äter vi upp det här gapet är det många lag som är inblandade, menar Johansson.

Den 32-årige tränaren ser dock positivt på framtiden och menar att man har hittat saker i spelet att bygga vidare på.

– Vi har ändå hittat en stabilitet i gruppen. Vi har skapat väldigt många målchanser de här matcherna som har varit. Och vi känner ändå att vi är nära poäng i varje match, säger han.

Johansson menar att det inte finns några mirakel. Det handlar istället om att skapa energi och lyfta varandra. Sända positiva signaler. Men för att få den här energin handlar det om att göra mål, skapa målchanser och ta poäng.

– Är det första gången man är i sådana här situationer kanske man stressar upp sig för tidigt. Jag har varit med lag som både vunnit och åkt ut serier. Det är klart att det är en stressande situation, men har man varit med tidigare kanske man inte känner den här akuta stressen och pressen, säger Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Alexander Svanström