Målsnål epilog för Sylvia

Trots flera chanser att segra i vårsäsongens sista match fick Sylvia nöja sig med oavgjort. "Det känns helt okej. Det hade kunnat gå lite hur som helst", sa tränaren Kim Hellberg efter 1–1 mot Rynninge.

6 juli 2019 19:39

4–2, 1–5, 2–3. Det är resultaten i de senaste tre Sylviamatcherna inför matchen i Örebro. Norrköpingslaget har verkligen gjort sig kända i fotbollssverige som ett målglatt lag. Men under lördagen var det, med sylvia mått mätt, ganska målsnålt.

– Det kunde helt klart blivit fler mål. Vi hade våra chanser och de hade också en hel del lägen, sa Kim Hellberg.

Vad säger du om er prestation?

– Hela laget ska ha plus idag. Vi möter ett svårspelat Rynninge och får med oss en poäng. Det är en fin bortamatch från vår sida.

Antonios Bahdke satte 1–0 med knappa halvtimmen kvar men bara fem minuter efter kunde Rynninges Martin Springfeldt kvittera till 1–1. Ett resultat som stod sig hela vägen fram till slutsignal. Därmed går Sylvia på sommarlov som nia i tabellen med 20 inspelade poäng. Fem poäng fler än BK Forward på kvalplats.

– Killarna ska ha en eloge för den våren de presterat. Vi visste att det skulle bli ett tufft år och det har varit lite upp och ner. Men sammantaget är vi jättenöjda.

Värt att notera är att unge talangen Carl Björk tvingades kliva av i slutet på första halvlek. Han hade en känning i samma fot som stört honom under stora delar av säsongens första hälft. Kim Hellberg gav dock lugnande besked.

– Ja. Vi blev tvungna att göra ett byte. Det är tråkigt för Carl men han får några veckor på sig att vila nu. Jag är helt säker på att han har en fin höst framför sig. Det var inget allvarligt, sa han.

Nästa match för Sylvia är också mot ett Örebrolag, Karlsund, som gästar Östgötaporten 3 augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg