Målen saknades för Åby Oilers

– Efter en sådan här match känns det surt orättvist!

22 september 2018 20:28

Det var Åbytränaren Magnus Bagge som suckade djupt över det tråkiga öde som laget råkade ut för i den allsvenska premiären mot Craftstaden i Oskarshamn.

Laget gjorde nu comeback i näst högsta serien efter tre års bortavaro och spelade jämnt med ett tippat topplag. Craftstaden vann med 3–1 i en match där Oilers "vann" skotten med 28–15.

– Allting utom en detalj var jättebra.

– Vi fixade inte att göra mål!

Efter första perioden stod det 1–1 efter att Mathias Pettersson nätat på pass från Filip Lindberg. Strax innan periodslut räddade dessutom Åbykeepern Fredrik Nordström en straff. Ett litet mentalt övertag kan man tycka men icke så.

– Vi hade det lite knepigt i andra men i tredje var vi helt klart det bättre laget, menade Magnus men till ingen målnytta.

Åby gick runt på tre femmor och alla gjorde det utmärkt spelmässigt sett. Och i stundens bedrövelse var det ändå ett positivt besked – laget hänger med i allsvensk miljö och har till nästa match troligen måltjuven Jonathan Pegler på banan igen. Den matchen spelas mot Karlstad och går i Åby Arena kommande helg.

Matchfakta

Allsvenskan södra

Craftstaden–Åby Oilers 3–1 (1–1, 1–0, 1–0)

Målen: 1–0 (4), 1–1(14) Mathiasi Pettersson ( Filip Lindberg), 2–1 (24), 3–1 (59,30).

Skott: 15–28

Utvisningar: Craftstaden: –. Åby: –.

Domare: Jonas Ottosson/Håkan Söderman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eddie Sandberg