Båda lagen bjöd på underhållande fotboll. Bra chanser, briljant försvar och underbar kemi men det var hemmalaget som fick näta först. En riktig energibomb till IFK Norrköping som höll samma viljestyrka genom första halvleken. Onsala höll jämna steg men blev flera gånger stoppade av IFK:s samspelta försvar. Hemmalaget avslutade de första 45 minuterna med en kaxig placering från Maja Lundman till en utökad ledning inför den andra halvleken.

– Jag såg att målvakten var felplacerad så jag tog chansen. Det kändes som ett viktigt mål bara för att markera att det var vi som var i kontroll av matchen, sa Lundman.

I andra halvleken bjöd Onsala på intensivt spel. IFK höll dock huvudet kallt och tryckte tillbaka gästerna med ett imponerande skott över målvakten och in i nät, signerat Alma Sjödahl. Onsala började vackla med fler misstag medan IFK spelade eftertänksamt och konservativt. IFK:s försvar glänste ytterligare med flera strålande ingripande av IFK:s målvakt Sofia Hjern. Onsala fick dock ett reduceringsmål i slutminuterna men mer lyckades inte gästerna med.

– Alla är målmedvetna och gör det de ska. Jag kan inte vara mer nöjd med insatsen, sa IFK:s tränare Anna Eriksson.

Enligt Eriksson jobbar de mycket med att låta flera i truppen få chansen att spela och menar att det är en bidragande faktor till attityden på plan.

– Alla i laget vill nå långt i sin fotboll och visar potential. Så vi försöker se till att alla får spela och byta truppen för att få variation och det har fungerat hittills, avslutade Eriksson.

Målen: 1–0 (6) Felicia Rohlén, 2–0 (45) Maja Lundman, 3-0 (52) Alma Sjödahl, 3-1 (88) Ida Jacobson.