Maif ger sig chans till kval

Det kan stärka att spela snyggt, men att vinna på moral stärker mer. Motala AIF ger sig själv chansen till kval, skriver Jens Bollius efter segern mot Assyriska.

31 augusti 2019 21:11

Man jobbar sig till att ha marginalerna på sin sida. Det sade Motala AIF:s tränare Christer Persson före den svåra hemmamatchen mot det gamla storlaget Assyriska FF från Södertälje. Det sägs ibland, det där. Ni vet Ingemar Stenmarks bevingade uttryck att "ju mer jag tränar, desto mer tur har jag".

Jag vet inte om det stämmer, men det låter logiskt att det är så. Är du förberedd så finns det större chans att bollen går stolpe in. I alla fall fler gånger än stolpe ut i längden.

Om Maif hade motflyt i stopptidsförlusten mot Haninge förra helgen, så fick Maif vinna på "flyt" den här helgen. 1–0 mot Assyriska gav tre poäng, trots att bortalaget hade en man mer sista 20 minuterna, sköt två bollar i ribban, hade mer spel och även tvingade Oliver Bergman till någon riktigt svettig parad.

Det var garanterat urskönt för Bergman att hålla nollan här efter att ha blivit lite olycksgubbe när bollen flipperspelsstudsade sig in mot Haninge.

Det studsade med för Maif även med andra resultat, vilket gör att Maif nu åter har häng på andraplatsen. Det vore helt klart härligt om det lyckades, att Maif kunde gå till ett sånt kval där klubben lyckats förut. För vem minns inte Norrby och IFK Trelleborg 1995, och BK Forward-mötet år 2000. Härliga segerdraman och det skulle vara underbart kul att uppleva något liknande igen på Idrottsparken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius