Lovisa bakom IFK:s storseger

Förra helgen storstryk, den här helgen storseger. Det svänger om IFK:s damlag.

4 maj 2019 17:16

IFK Norrköpings damer tog emot gästande Vimmerby under lördagen. Vimmerby visade kämparanda men IFK hade ett samspel utan dess like och vann med 5–0 (2–0).

Båda lagen kom in i matchen med en otrolig vilja att ta tre poäng. Vimmerby bjöd på fler lägen men IFK stod för det första målet, en spikrak genomskärare som hittade My Cato på andra sidan målgården som placerade in bollen i motsatt hörn. Vimmerby arbetade vidare, flera målvaktsparader och backinsatser för IFK:s räkning senare, lyckades hemmalaget utöka ledningen till 2–0 genom Lovisa Gustafsson som nickade bollen över målvakten och in i mål.

Än så länge har truppen inlett säsongen på ett bra vis och första halvlek visades ett samspelande IFK som tog vara på chanserna som de producerade.

– Vi är inte helt hundra som grupp än så länge, men alla vill samma sak och är väldigt duktiga på det de gör, sa Lovisa Gustafsson.

Andra halvleken ändrade tonen på matchen efter dryga tio minuter, då dunkade Gustafsson in sitt andra mål för matchen till 3–0. Luften gick minst sagt ur Vimmerby, den kämparglöd som halvleken innan varit väldigt tydlig var inte längre där. Gustafsson passade på att peta in sitt tredje till 4–0, följt av en underbar lyftning från Alva Selerud i slutminuterna som satte spiken i kistan, 5–0.

Den nya truppen har vunnit tre av fyra matcher än så länge. Huvudtränaren Anna Eriksson, ser positivt på truppen.

– Nu är det ju en relativt ny och ung trupp som vi jobbar med. Men det finns potential, helt klart, sa Eriksson.

Har ni något mål för säsongen?

– Avsluta i det övre skiktet, men sen vill ju vi självklart vinna hela ligan. Spelar vi lika bra resten av säsongen som vi gjorde idag finns det en chans av vi tar det, avslutade Eriksson.

Matchfakta

IFK Norrköping–Vimmerby 5–0

Målen: 1–0 (11) My Cato,, 2–0 (34) Lovisa Gustafsson, 3–0 (56) Lovisa Gustafsson, 4–0 (74) Lovisa Gustafsson, 5–0 (84) Alva Selerud. Publik: 102.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Nilsson