Nyförvärvet fixade ÅFF:s segerjubel

2018 tog det tio matcher innan ÅFF tog första segern. 2019 räckte det med två. Tacka Ryan Binns för det. Se hela matchen igen i spelaren ovan.

13 april 2019 08:00

En poäng, med bud på tre, i premiären mot topptippade Eskilsminne var en bra start på division 1-säsongen för Åtvidabergs FF. Och i första hemmamatchen kom sedan första och efterlängtade vinsten.

Inför storpubliken på 1 889 åskådare på Kopparvallen blev det 2-0 (1-0) mot nykomlingen Assyriska Turabdin sedan Ryan Binns blivit tvåmålsskytt. Engelska nyförvärvet från Husqvarna inledde med att slå bort några inlägg, men klev sedan fram och avgjorde med effektivitet och spring i benen.

ÅFF inledde starkt och skapade ett antal chanser värda namnet redan innan ovannämnde Binns, framspelad av Dardan Mustafa, skaffade sig skottläge i straffområdet och spräckte nollan. Det var ett måls ledning i paus och det kunde ha varit mer.

I mitten av andra halvlek kom också 2-0.

Alem Plakalo vann tillbaka bollen på mitten, Mustafa spelade vidare och Binns avslutade via en bortaförsvarare och in i mål. Samarbetet mellan ÅFF:s offensiva vapen gav resultat

Gästerna från Jönköping åkte på andra raka förlusten, såg något tunt ut och hade svårt att skapa så mycket lägen framför Henrik Gustavsson i hemmamålet. ÅFF hade mestadels mer eller mindre full kontroll och det var definitivt siffror i underkant.

Men 2-0 räckte gott och redan i mitten av april ekade därmed falska segerserenader på Kopparvallen. I fjol dröjde det ända till i början av juni.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten