Linus sugen på premärmatchen

Linus Sundström har dragit ner på matchandet rejält i år. Nu längtar han rejält till Piraternas premiär.

6 maj 2019 20:02

– Åksugen? Ja, väldigt. Det ska bli riktigt skönt att det startar här i Sverige så att man känner att säsongen är igång på riktigt.

Tills i år har han gått tvärtemot tidigare upplägg och dragit ner på tävlandet rejält. Han har inget lag i England, bara i Polen och Sverige, och vill på det viset hitta körglädje och motivation.

– Än så länge är det för tidigt att säga om det är rätt väg, men jag känner mig pigg och fräsch i kroppen och har inga skavanker. Jag har gått i backen två gånger på de matcher jag kört, men det har inte varit några särskilt hårda smällar, mer sånt som händer.

Fyra seriematcher för Rybnik, plus en handfull träningsmatcher, har det blivit i Polen.

– Det har känts bra, men poängen har inte riktigt trillat in som jag vill. Men åkningen sitter ganska bra, så jag är inte alls orolig.

Under måndagen, när övriga laget snurrade varv efter varv på hemmabanan inför tisdagens premiär mot Smederna, valde Linus att avstå träningen.

– Jag har haft en lång resdag när jag vaknade i Lettland i morse, flög till Helsingfors för byte mot Arlanda och sen bil ner hit. Jag var här och tränade för några dagar sen så jag valde att vila idag.

Tiden tillsammans med de andra förarna är annars värdefull menar han.

– Just att träffas så här och kunna sitta och snacka lite skit under mer avslappnade former är bra. Annars när man möts under bara matchdagar så är alla så upptagna med sitt och laddade inför matchen.

Vad kan vi förvänta oss av Piraterna i år?

– Svårt att säga. Men det känns som det är en skön blandning av rutinerade killar som varit med ett tag och unga förare som har stor kapacitet. Får vi ihop det kan vi slå vilket lag som helst.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén