Linköping på kvalplats: "Får inget med oss"

Krisen blir djupare och förlustsviten allt längre för Linköping.

Nionde raka förlusten – 2–3 borta mot Djurgården – innebär att laget halkade ned under kvalstrecket i SHL.

Det verkar som vi inte får någonting med oss, suckade forwardsstjärnan Broc Little.

16 januari 2020 21:32

Pressade tränaren Bert Robertsson var irriterad efter förlusten på Hovet.

Han tyckte att Linköping hade blivit bestulet på både ett regelrätt mål och en straff.

Målet som inte blev mål kom i andra perioden när hemmaforwarden Michael Haga rensade undan Jaakko Rissanens skott på mållinjen. Efter en lång videobedömning bedömdes att hela pucken inte varit över mållinjen.

Straffen som inte blev straff kom när Niklas Svedberg tappade – eller kastade? – sin klubba i samband med att Little tog sig in på mål i slutet av matchen.

Men Linköpings vasse amerikan, poänglös den här kvällen, hade inte samma uppfattning.

Det hände en del där ute, men jag vet inte riktigt vad han menar för situation, sade Little, lagets mål- och poängkung med tolv mål och 25 poäng.

Två snabba mål

Om ”målet” i andra perioden sade han:

Jag stod där när pucken går mot mål, men jag vet inte. Det är svårt. Det kunde ha bedömts åt vilket håll som helst, sade Little diplomatiskt.

Djurgården gjorde sitt segerryck med två mål inom loppet av 1.43 i slutet av andra perioden. Först sköt backen Marcus Högström 2–1 bakom LHC-målvakten Jacob Johansson efter 15.43 och sedan slog Sebastian Strandberg in en målvaktsretur i numerärt överläge.

Det är spelet i numerärt överläge som avgör, de gör två mål där och vi bara ett, sade Little.

Östgötalaget har inte vunnit under 2020 och senaste vinsten för tränaren Bert Robertssons lag ligger nästan sex veckor tillbaka, mot Malmö den 7 december.

Sportchefen Niklas Persson har under förlustsviten gång på gång understrukit att Robertsson sitter säkert, men frågan är vart gränsen går.

Lyft efter byte

Brynäs blev för en tid sedan första SHL-lag för säsongen att sparka tränaren och efter Magnus Sundquists sorti har Gävlelaget tagit tre raka segrar.

Av de nio raka förlusterna har fem kommit efter förlängning eller straffar. Linköpings stora problem är offensiven. Med 70 gjorda mål är det bara Oskarshamn – som gick förbi Linköping och upp över strecket – som gjort färre, 65.

Det känns som vi förlorar varenda match med 2–3. Vi behöver göra det där tredje målet. I sista perioden skapade vi massor. När pressen släpper och vi spelar ut, tar lite risker, då ser det bra ut. Vi måste göra det från början av matcherna, suckade Little.

Djurgården tog sin sjätte raka hemmaseger och knappar in i jakten på en direktplats till kvartsfinalerna. Stockholmslaget är nu bara tre poäng efter Rögle som ligger sexa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sundberg/TT