WL-ordföranden: "Det är en smärre katastrof"

Supporterklubben White Lions kommer att gå ut med en offentlig ursäkt till HV 71 och dess supportrar.

21 september 2018 11:23

LÄS MER: Hånade död HV-supporter

– Det här är en smärre katastrof, säger White Lions ordförande Niclas Wilhelmson till Sporten.

Han är bedrövad.

– Det här som hänt är att gå alldeles, alldeles för långt. Ett totalt hjärnsläpp och det värsta är ju att det verkar vara planerat. Vi kommer från White Lions sida att gå ut med en offentlig ursäkt till HV 71 och klubbens supportrar, det här är självklart inget vi står för och det sätter förstås käppar i hjulet för allt det vi jobbar med, för en positiv läktarkultur, säger Niclas Wilhelmson.

Det är fortfarande inte klarlagt vem personen är som höll upp den skylt (banderoll), som enligt uppgift var en "viltvarningsskylt", och som ses som ett "hån" mot den HV-supporter som tidigt i somras avled i en mc-olycka. Man vet heller inte om personen i fråga har någon koppling till White Lions.

– Läktarna är ju bra bevakade numer så jag utgår ifrån att det här finns på film och att personen kommer att identfieras. Är han medlem hos oss kommer medlemsskapet direkt att bli vilande, säger Niclas Wilhelmson som själv inte såg händelsen utan blev informerad om den i efterhand.

– Vi har alltid haft en speciell jargong mellan oss och HV 71. Som jag uppfattat den så har den varit lite extra hård ibland, men ofta med glimten i ögat. Det här fördömer vi totalt ... vi är verkligen inga monster, som det kan uppfattas efter något sånt här. Det är riktigt illa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus