"Visa upp mig på stora scenen"

När Niklas Persson ringde var det inte så mycket att fundera på för Mikael Frycklund. "Det kändes extra stort att det var han som hörde av sig", säger han.

LÄS MER: Han blir LHC:s första värvning

KRÖNIKA: LHC måste få något att tro på igen

I slutet av förra veckan kunde vi berätta att allt var klart för en flytt till Linköping för 26-åringen – och under måndagen bekräftades övergången på klubbens hemsida. Västeråscentern har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir LHC:s första värvning för säsongen.

– Det känns jättebra. Jag kommer till en stabil klubb som varit i SHL i många år, som haft framgångar och med många duktiga spelare. Sen kan jag erkänna att det var extra stort att det var "Pajen" (Niklas Persson, general managern) som hörde av sig. Han är ju också center och man har sett honom mycket. Vi hade ett bra snack, säger Mikael Frycklund.

Han svarade under den gångna säsongen för starka 43 poäng på 50 matcher med Västerås i allsvenskan och har efter det varit aktuell för ett flertal klubbar i SHL. Men valet föll alltså på LHC, som sannolikt ser honom i en roll som tredjecenter bakom Derek Roy (om han blir kvar) och ytterligare någon centervärvning.

– Jag ser fram emot att ta nästa steg och tror att jag kan göra det här. Jag känner att jag är tillräckligt bra och tillräckligt smart för att göra det bra i SHL också. Det är inte så att jag skrivit på bara för att jag tycker att det är kul att spela i Linköping. Jag vill göra avtryck, jag vill någonstans med LHC och jag vill visa upp mig på den stora scenen.

– Det vore häftigt att gå riktigt långt i ett slutspel. Du vet, i stället för att så här års sitta framför teven och titta på de lag som är med där, säger han.

Frycklund är från Västerås och efter några utflykter till Asplöven, Tingsryd och Mora har han fått ett riktigt lyft under den gångna säsongen.

– Det är många faktorer som spelat in. Jag har fått spela förstacenter större delen av säsongen, fått vara med och driva laget och känner att självförtroendet har växt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är ju rätt stor och försöker utnyttja det. Tvåvägscenter, även om det är lite roligare med det offensiva. Men jag känner mig rätt bekväm åt andra hållet också.

Exakt när flyttlasset går till Linköping, men han kommer att vara med när långa försäsongsträningen alldeles för tidigt drar igång i början av nästa vecka.

– Det känns som det finns mycket plus med Linköping. Allt verkar bra. När jag varit iväg tidigare har jag varit i byhålor. Nu kommer jag till en stad som är mer som Västerås och det gör nog att man kommer att känna sig mer som hemma, säger Mikael Frycklund.

Om allt går som det ska med läkarundersökningen kommer även allsvenske backen Max Lindroth från Tingsryd att presenteras inom kort, förmodligen redan under veckan.

Fakta

Mikael Frycklund

Ålder: Fyller snart 26.

Längd: 188 centimeter.

Väger: 94 kilo.

Spelar: Center.

Klubbar i karriären: Västerås, Asplöven, Tingsryd, Modo och nu LHC.

Om Frycklund: "Väldigt bra hockeyspelare som tagit stora kliv i sin utveckling de senaste åren. Vi hoppas och tror att han ska fortsätta på den vägen. Han har också ledaregenskaper som jag hoppas att vi får användning av." (Niklas Persson, LHC:s general manager)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa