"Vet hur bra jag har det i LHC"

Beskedet från LHC-stjärnan Lukas Bengtsson om framtiden? Att han inte har något. "Ska jag flytta ska det vara en chans som jag inte kan få igen", säger han.

29 april 2019 17:13

LÄS MER: Uppgift: Konkret intresse för LHC-stjärnan

LÄS MER: Krönika: "Det här behöver ni, LHC"

Säsongen för Linköping HC tog som bekant slut alldeles för tidigt och spelarna har redan avverkat ett antal veckor av försäsongsträningen. Men inte Lukas Bengtsson. Backen är på väg att spela sig hela vägen till VM-spel med Tre Kronor i Slovakien.

I veckan väntar hemmaturneringen i Globen – och Bengtsson är en av bara tre spelare från SHL som fortfarande finns med när utslagna NHL-lirare rasat in under de senaste dagarna.

– Innan säsongen trodde jag aldrig att jag skulle befinna mig i det här läget nu. Det känns fantastiskt spännande. Bara att få träna med så många bra spelare kommer att bli häftigt. Får jag dessutom spela inför storpublik på Globen blir det ännu bättre, säger 25-åringen.

Stora och omskrivna namn som Henrik Lundqvist, Oliver Ekman Larsson, Elias Pettersson och Patric Hörnqvist kommer till Tre Kronor för att spela sig i form inför VM. Lukas Bengtsson har gjort succé i landslaget under säsongen och har också chansen att fixa en biljett till Slovakien.

– Jag vet att det är klyschigt och tråkigt, men man får ta en dag i taget. Det är så det är. Det blev inte mycket hockey för mig under de två åren i Nordamerika, men nu har det blivit desto mer matcher och jag lär mig något hela tiden. Det är hög nivå och stora utmaningar.

Vad tror du om VM-chanserna?

– Ingen aning. Jag vet inte alls hur Rikard (Grönborg, förbundskaptenen) och de andra tänker. Bara att njuta och göra det så bra som möjligt så länge man får vara med. Det finns så sjukt många bra svenska ishockeyspelare överallt i världen.

Det undgick knappast någon hockeyintresserad att Lukas Bengtsson gjorde en alldeles utmärkt LHC-vinter efter återkomsten från två sjukdoms- och skadefyllda år i Nordamerika. Inte omöjligt att Pittsburgh Penguins vill ge honom en ny NHL-chans till hösten, men LHC är mest oroligt över att han i två veckor till har möjlighet att bryta kontraktet för en flytt österut. Till KHL. Att det finns konkret intresse från ett flertal klubbar har bekräftats av agenten Johan Altberg.

Själv säger Lukas:

– Klart att man har hört det lite, men ärligt talat är det bara fokus på här och nu. Jag tänker inte så mycket på det.

Det är ändå ett stort beslut som snart måste tas.

– Så är det ju. Jag har sagt det förut och jag trivs jättebra i Linköping. Jag vet vad vad jag har och jag vet hur bra jag har det. Så ska jag flytta ska det vara till något som är en chans som kanske inte dyker upp igen.

Fortsättning lär följa.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten