Uppgift: Klart att stjärnan lämnar LHC

Räkna med att backstjärnan Lukas Bengtsson lämnar Linköping HC för spel i KHL. Det uppger Mrmadhawk.se – och Sporten fick samma uppgifter senare under tisdagskvällen.

30 april 2019 22:21

Sporten var under måndagen i kontakt med Lukas Bengtsson, som i veckan spelar med Tre Kronor i hemmaturneringen i Globen i uppladdningen inför VM.

Då sa LHC-backen om framtiden:

– Klart att man har hört det lite, men jag har sagt det förut och jag trivs jättebra i Linköping. Jag vet vad vad jag har och jag vet hur bra jag har det. Så ska jag flytta ska det vara till något som är en chans som kanske inte dyker upp igen.

Vi har tidigare berättat att han i sitt kontrakt med LHC har en klausul som ger honom rätt att fram till 15 maj bryta för spel i ryska ligan KHL och att det finns konkret intresse från flera klubbar. Under valborgsmässoaftonen uppgav välunderrättade bloggaren Mrmadhawk.sesportexpressen.se att klausulen kommer att utnyttjas – och att Bengtsson efter succésäsongen därmed snart är förlorad för LHC.

Han har helt enkelt varit för bra för SHL-klubbens bästa.

När vi når general managern Niklas Persson säger han:

– Jag har inte hört något mer än att det finns intresse för honom.

Men enligt vad även Sporten erfar tror inte LHC längre att att han blir kvar. Man räknar inte med stjärnan, även om hoppet inte är ute förrän det är skrivet och klausulen inte aktiverad. Det är den inte. Än.

En offensiv back, Chad Billins, har redan lämnat LHC och tanken var att Lukas Bengtsson skulle få en ännu större roll till hösten. Niklas Persson vill inte kommentera det ytterligare, men har börjat att se sig om efter en ersättare. Ett bekymmer där att även Mattias Bäckman är ett frågetecken på grund av sin långvariga skada.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten