"Smärtar när du inte får vara med"

Tillbaka efter petningen senast – och målskytt direkt. "Det är bara att gå vidare", sa Joe Whitney.

14 januari 2019 07:00

LÄS MER: "Håller det inte måste LHC värva"

LÄS MER: Kaptenens sågning efter förlusten

Amerikanske forwarden var förstås lika besviken som alla andra med LHC-sympatier efter 3–6-förlusten mot Djurgården på Hovet. Men han kunde i alla fall glädja sig över att ha vara tillbaka i laget efter att ha fått se bottennappet mot Mora från läktarplats i torsdags.

Förklaringen från Tommy Jonsson, tränaren:

– I den roll som han har tycker vi inte att han har presterat som förväntat. Det är inget konstigt. Han är i en liten formsvacka nu.

Joe Whitney hymlade inte om att det var ett tufft besked att få.

– Klart att du vill vara med och spela tiden. Det smärtar när du inte får vara med och hjälpa till. Framförallt när det ser ut som det gjorde mot Mora. Då vill du spela ännu mer. Så det var tufft. Men det är bara att gå vidare, sådant är hockeylivet.

Ger det extra motivation?

– Det kan säkert motivera dig lite extra för att ta tillbaka den plats som du vill ha. Jag räknar med att sätta mig med coacherna för att se vad jag kan göra bättre. Men som vanligt är det det hårda jobbet som avgör det mesta.

30-åringen har tillbringat hela sin karriär i Nordamerika, med fem NHL-matcher och 450 AHL-matcher på sitt cv. Nu värvad till Linköping från Hershey Bears för att vara målskytt och producerande spelare i en tänkt toppkedja.

Så var det tänkt – och så har det varit.

Ibland.

Riktigt vass avslutare, men ojämn och för ofta för osynlig.

Mot Djurgården fick han chansen i en kedja med Jimmy Andersson och Andrew Gordon och 2–5-målet i tredje perioden betyder att han är uppe på 21 poäng, näst bäst i laget. Möjligheter fanns för mer och på slutet fick han också ökat förtroende med spel i numerära överlägen.

– Det finns alltid saker att förbättra, men det kändes okej. Jag försökte vara lite mer runt målet och mer offensiv med pucken. Skönt att få göra mål också. Jag får bygga vidare på det, sa Whitney.

Det blev fyra insläppta LHC-mål mot Mora senast, det blev sex insläppta nu och defensiven har tappat rejält på slutet. 20 baklängesmål på fem matcher vittnar om att något behöver göras för att få stopp på flödet bakåt.

Joe Whitney sa:

– Vi gav bort för många power play och Djurgården har ett tillräckligt bra lag för att utnyttja det. Vi måste göra ett bättre jobb med att försvara oss. Vi har gjort det tidigare och alla vet vad vi kan.

– Det är så det är i hockeyn. Det går upp och ned under en säsong.

Förlusten innebar att LHC sjönk till sjunde plats i den så jämna tabellen – med sju poäng till ettan Luleå och fem till elvan Skellefteå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten