Seger – men målskyttet måste slipas

Vad kan man egentligen ta ut av en 4–0-seger mot ett AIK som spelar i en division under Linköping HC?

29 augusti 2019 21:49

Jo, ett power play-spel som såg betydligt mer strukturerat ut och även ett box play som fungerade utan större svårigheter. Men trots att det framför allt var skönt att LHC fick spräcka försäsongens segertorka är det en sak som gnager i mig: LHC måste skjuta mer och även våga skjuta mer direktskott. Med tanke på hur matchbilden såg ut borde siffrorna varit mycket större än vad de var.

Det var samtidigt mycket som såg bättre ut i spelet sedan sist. . . trots att man inte får blunda för att AIK inte riktigt orkade med tempot i mer än en period. Linköping skapade lägen och bet sig allt som oftast fast i offensiv zon. Och det var oftast där "problemen" började. För mycket kladdande med puck, en pass för mycket istället för att lägga ett direktskott och en krampaktighet när de mer öppna lägena kom. En försäsong är alltid en försäsong – men vissa delar i spelet ska sitta som en instinkt i ryggmärgen om man är en tilltänk målskytt.

I övrigt:

* Broc Little såg otroligt omotiverad ut och försäsongsmatcher är nog inte riktigt hans grej. Trots det tror jag inte att man behöver vara orolig över att han kommer gnistra till när säsongen väl är i gång.

* Henrik Törnqvist måste komma i från att fastna för mycket snurrandes i sarghörnen offensivt. Det görs inga mål bredvid eller bakom målet.

* Max Lindroth har något speciellt och det börjar synas allt mer. Jag tror att general managern Niklas Persson kan ha gjort ett riktigt fynd där. En del slarv som måste finslipas, men annars ser det spännande ut.

* Härligt att se ett riktigt snyggt spelmål signerat Joe Whitney, Broc Little och Anton Mylläri.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi