Så har LHC valt sina lagkaptener

Eddie Larsson fortsätter att leda Linköping HC som lagkapten i vinter. "Han symboliserar det vi håller på med", säger Bert Robertsson, nye tränaren.

I samband med torsdagens första ispass inför storpublik, runt 2 500 åskådare i Stångebrohallen, presenterades också vilka spelare som kommer att ha kaptenssysslan i LHC i vinter.

Fyra väntade namn – även om det fanns ytterligare ett antal kandidater.

Bert Robertsson säger:

– Vi har haft en diskussion fram och tillbaka och den har pågått ganska länge. Det finns gott om ledare i laget och vi skulle kunna sätta bokstäver på många spelare. Men nu har vi kommit fram till de här. Fyra olika personligheter som symboliserar gruppen och klubben på ett bra sätt.

För Sporten berättar han om hur tankarna har gått om att ge Eddie Larsson fortsatt förtroende med ett C på bröstet.

– Han gjorde första året som kapten i fjol och var med om den resa blev där och då. Jag tror att han lärt sig mycket av det som han kan ta med sig nu. Väldigt pålitilig, väldigt stadig, väldigt noggrann. Driver för att vinna. En bra kille som symboliserar det vi håller på med. Han brinner för att det ska bli bättre hela tiden.

Broc Little, Sebastian Karlsson och nyförvärvet Jonas Holös som assisterande kaptener?

– Broc är en artist och en energispruta. En kille som det gnistrar i ögonen på, som kanske kan kliva över gränsen här och där och det är sånt som vi behöver.

– Sebbe är en enorm pådrivare. Älskad i stan, älskad av grabbarna i laget och väldigt mån om sina lagkamrater på alla sätt och vis.

– Jonas har en otrolig rutin. Ska vi göra LHC rättvisa ska vi upp på hög internationell nivå och då vet han vad som krävs. Jag är helt övertygad om att han kommer att hjälpa den här gruppen att hitta den dimensionen.

Precis som i fjol kommer även Jonas Gustavsson att fungera som assisterande kapten utan bokstav, då regelverket sätter stopp för målvakter som en av kaptenerna på isen.

– Det finns många som har potential att bli ledare på hög nivå och då behöver vi fostra gruppen dithän. Få till ett brett ledarskap, men inte tappa spetsen för det. Det blir en utmaning för oss. Men jag ser många som har en väldig energi i sin personlighet, säger Bert Robertsson.

Han hyllades av sin nya hemmapublik i torsdags och var överväldigad av mottagandet.

– Riktigt häftigt. Vi har ju egentligen inte gjort något än, säger han och avslöjar att Broc Little, Jaako Rissanen och Nick Sörensen till att börja med kommer att testas som en potentiell toppkedja.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa