Persson: "De är exakt lika viktiga"

Linköping HC är närmare en ny back än en ny center. "Båda är exakt lika viktiga", säger general managern Niklas Persson.

7 juni 2019 16:53

LÄS MER: Så högt hamnar LHC-backen i rankingen

Vi har kommit in i juni och LHC-fansen väntar spänt på att truppen ska bli klar. Efter värvningen av finske Jaako Rissanen återstår nu att hitta en toppback och en toppcenter och Niklas Persson vill inte säga att någon är viktigare än den andra.

– Det är prio ett på båda två, skulle jag säga. I olika roller är de exakt lika viktiga, säger han.

Är det framförallt i Nordamerika du letar?

– Det kan jag inte säga. Vi och jag letar över hela världen.

Hur nära är ni?

– Som det känns just nu kommer det nog att ta ett tag med centern. Det tror jag. Jag pratar med ett antal spelare även där, men inte så att vi kommit till kontraktssnack än. Det har jag däremot gjort på backsidan.

Med vilka då?

– Inga kommentarer.

Utöver Lukas Bengtsson (till St Petersburg) är det även osäkert för Mattias Bäckman som kämpar med att komma tillbaka efter skada. Betyder det att du letar efter en försvarare till?

– Av rapporterna jag får så går det framåt. Sakta, men ändå framåt. Då tror jag på det och räknar med att Mattias ska vara riktigt träningsduglig till första augusti och spelklar till premiären i mitten av september. Men klart att jag måste vara beredd och se vad som händer under resans gång.

Ett problem med backjakten är att flera SHL-klubbar under de senaste dagarna tappat tunga namn som måste ersättas: Nick Ebert och Jesse Virtanen lämnar Örebro respektive Färjestad.

– Klart att det kan innebära att konkurrensen ökar. Men det finns spelare på marknaden och det handlar mer om att välja rätt. Sedan finns det spelare som styrs av pengar och dem är jag inte så intresserad av, säger Niklas Persson.

Även om några viktiga pusselbitar ännu saknas och nordamerikanska spelarna inte ansluter förrän i slutet av juli gillar han skarpt vad han sett på träningarna i vår och sommar.

– Ja, det är ovanligt många som är med och kör och det är ett väldigt bra driv. Sånt smittar av sig, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten