Officiellt: KHL-spelare klar för LHC

Centerjakten är över för Linköping HC. Under onsdagen blev det officiellt att Patrik Lundh, 31, ansluter från KHL-klubben Kunlun Red Star.

17 juli 2019 16:30

Det är dock inte på centerpositon utan mest som vinge som LHC-nyförvärvet Patrik Lundh spelat. Han inledde sin hockeykarriär i Lidingö Vikings och har sedan dess gått vidare med spel i Djurgården, Almtuna, Malmö Redhawks, BIK Karlskoga, Färjestad, Växjö Lakers och Kunlun Red Star i KHL.

– Jättekul att vi lyckats sy ihop det här och att Patrik och hans familj kommer till Linköping. Jag tycker att ”Peppe” bara blivit bättre och bättre för varje år och han är en spelare som hanterar det mesta på isen. Han personifierar det sättet vi vill spela hockey på och han kommer hjälpa oss både på kort och lång sikt. Han har stor erfarenhet av spel i SHL, något som vi hoppas ska kunna hjälpa våra yngre spelare i deras utveckling. Patrik har dessutom den fina egenskapen att han kan spela både center och ytterforward, vilket ger oss ökad flexibilitet i truppen, säger LHC:s general manager Niklas Persson i ett pressmeddelande.

Patrik Lundh har varit med och vunnit SM-guld två gånger under sin karriär, en gång med Färjestad och en gång med Växjö. Därmed får klubben in spelare som vet vad som krävs för att vinna. Kontraktet som skrivits är ett 1+1-avtal.

– Det ska bli otroligt kul att komma till Linköping. Jag har hört mycket positiva och bra saker om föreningen sedan tidigare och ser fram emot den här möjligheten. Det ska bli kul att ansluta till laget när vi återsamlas och starta upp säsongen, säger Lundh i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi