LHC-talangen: "Jag är hundra procent redo"

Starten på förra säsongen var skadedrabbad för LHC-backen William Worge Kreü. Nu känns kroppen bra och han hoppas få gå samma väg som flera juniorer gjort – att via A-laget i LHC senare få chansen i NHL.

22 augusti 2019 07:00

Först var det ena knät som spökade, sedan fick han problem med magen. Starten på förra säsongen för William WorgeKreü var inte vad han hade önskat. Men nu känns kroppen bra och han är tillbaka i full träning med A-laget.

– Det känns bra och vi har tuffa ispass där det känns bättre och bättre för varje dag som går. Det är bara att köra på och hålla sig fri från skador och sjukdomar så mycket som möjligt så blir det här bra, säger han och ler.

Under försäsongen har han tränat med A-laget men har hittills spelat en träningsmatch med J20-laget där han också gjorde mål. Men när A-laget nu åker i väg till Ängelholm för match mot Rögle och sedan vidare till Halmstad för match mot Oskarshamn kommer han få chansen att visa upp sig.

– Jag är hundra procent redo när jag väl får chansen och då är det bara att göra sitt bästa, säger Worge Kreü.

Vad kan du tillföra till A-lagstruppen tycker du?

– Förhoppningsvis en jäkligt stabil defensiv och att även vara lite ful mot motståndarna. Jag ska spela enkelt och låta forwards ta hand om offensiven och ge understöd vid blålinjen om det behövs. Sedan vill jag spela så enkelt som möjligt med puck men också spela hårt och rejält.

Du var med en del med A-laget förra säsongen när du var skadefri. Så hur känner du nu när Bert Robertsson kommit in som tränare?

– Vad man hört av vad gubbarna säger är han så engagerad så man kan inte göra någonting annat än att hylla honom. Så mycket energi och passion han lägger in i LHC tror jag inte någon tränare har gjort innan. Snacket i omklädningsrummet säger att det verkligen är något nytt på gång här och det känns jäkligt bra även om det är jäkligt tufft också. Förhoppningsvis leder det till att vi vinner SM-guld i slutändan.

År 2018 gick William i draften i runda nummer sju som 187 för Buffalo Sabres. Det är inte heller någon hemlighet att det är dit han vill till slut och han har en nära kontakt med NHL-klubben. När flera tidigare LHC-spelare åkt över och också lyckats slå sig in i klubbarna på andra sidan Atlanten öppnas ögonen för de juniorer som tar klivet upp nu.

– Sabres och jag har en bra kontakt men planen är att jag ska stanna här tills jag blir redo... om jag blir redo. Det lär dröja ett par år innan jag åker över. De är väldigt engagerade då de ringer och ställer mycket frågor. De ringer väl varannan vecka och kollar hur läget är, säger Worge Kreü och ler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi