LHC stänger av supportrar

Linköpings HC har identifierat båda de supportrar som i Saab arena i torsdags hånade en omkommen HV-supporter.

24 september 2018 15:43

LÄS MER:Åskådare hånade död HC-supporter

– Det kan bli upp till två års avstängning och då inte bara till våra matcher, utan till all svensk ishockey på högre nivå, säger LHC:s säkerhetschef Pierre Petersson.

Det som hände i början av matchen mot HV71 i torsdags var att två personer i LHC-klacken dels höll upp en remsa som signalerar viltolycka och dels sträckte upp armarna och gjorde gasrörelser. Detta i riktning mot HV-klacken för att påminna om den supporter som omkom i en mc-olycka i somras.

HV-klacken reagerade starkt och tog det hårt. Flera vänner till den omkomne fanns på plats. Även White lions markerade direkt mot hånet, plus LHC:s säkerhetsansvariga. De som gjorde det kunde dock vara kvar på matchen då de inte omedelbart kunde identifieras genom arenans kameror.

Men nu har LHC pratat med den ene som gjorde det och LHC vet vilka båda är. Två inbitna supportrar i 20-årsåldern.

– Han har erkänt och ångrar sig. Han hade inte förstått att det skulle bli de här konsekvenserna, säger Pierre Petersson.

Den ene supportern blev arrangörsavstängd i fredags och den andre kommer att bli det före matchen på lördag mot Luleå. Om det kan bli fråga om ett brott så är det i så fall ofredande, men det faller inte under allmänt åtal. Då måste någon som känner sig ofredad i så fall polisanmäla supportrarna.

– Jag känner inte till om någon polisanmält det, säger Pierre Petersson.

För LHC:s del kan det bli frågan om böter till förbundet för incidenten.

LHC ska nästa vecka ha ett möte med White lions om framtiden.

– En eloge till White lions för att de har tagit tydligt avstånd från det här från start, säger Pierre Petersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius