LHC-kaptenen – om viktiga frågan

Är det svårt att motivera sig inför en träningsmatch där ingenting egentligen står på spel? Lagkaptenen Eddie Larsson tycker inte det. "Nej, det tycker jag absolut inte. Vi har bra perioder i matcherna också", säger han.

23 augusti 2019 08:22

LÄS MER: Robertsson – om tunga siffrorna

LÄS MER: Krönika: "Det är något att ta på allvar, LHC"

En träningsmatch är bara en träningsmatch. Eller? LHC:s lagkapten Eddie Larsson hävdar motsatsen.

–  Absolut är vi sugna på att spela. Vi hade en dålig säsong förra året och det är klart att det är många som är revanschsugna och då måste det börja redan nu. Vi kan inte slå på oss sen i september utan det måste börja på träningsmatcherna, säger han.

Ändå har inte resultaten gått lagets väg. Tre träningsmatcher, tre förluster, elva insläppta mål och endast två gjorda framåt – där  båda gjordes i power play. I matchen mot Rögle testades också LHC:s tilltänkta power play på riktigt för första gången.

– Det finns någonting att bygga på och vi har definitivt skicklighet för att bygga två bra power play-konstellationer. Vi kommer att fortsätta jobba med det under försäsongen. Såklart är det inte det viktigaste i de första matcherna, men fyra-fem matcher in så kommer det absolut bli bättre, säger Larsson.

Med många nya ansikten i laget har inte kemin riktigt börjat byggas upp än. Men kaptenen menar att det krävs lite tålamod.

– Det kommer ta ett tag där det handlar om att hitta sin plats i gruppen. Det blir lite att man känner på varandra i början men däremot måste vi bli hårdare och vilja gå in i skiten även på träning. Det är en process, men förhoppningsvis kommer det gå snabbare under veckorna som kommer nu.

Känner du att det är en högre kravbild nu än vad det var vid samma tid förra säsongen?

– Absolut, så är det. Sen kanske det inte ser ut så eftersom det har sett ut som det gjort nu. Det är inte frustrerande skulle jag inte säga, men det är klart att vi måste ha tålamod. Vi är på rätt väg där det händer mycket bra saker nu. Men sen gäller det att vi tar det framåt som grupp också.

Eddie Larsson lyfter också fram att det är spelet i fem mot fem som det måste slipas extra på.

– Där måste vi upp och det är rejält. Vi har ett antal målskyttar i det här laget som måste vilja göra mål på en mycket högre nivå, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi