Klart: Slutspelat för LHC-veteranen

Nu bekräftas Sportens avslöjande att LHC-forwarden Sebastian Karlsson spelat färdigt för säsongen. Operation väntar inom kort.

16 januari 2019 14:23

– Till slut var det rätt beslut att ta, säger han till klubbens webbplats.

Linköping HC har dragit med mer eller mindre stora skadeproblem under hela säsongen och redan för snart tre veckor sedan kunde vi berätta att Sebastian Karlsson med all säkerhet måste opereras för sin axelskada.

Nu är alltså det definitiva beslutet taget.

Veteranen, assisterande lagkaptenen och fansfavoriten är därmed inte tillbaka i spel förrän i höst.

– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att det är färdigspelat den här säsongen. Men den här operationen gör att jag får bättre förutsättningar att vara helt frisk inför nästa säsong, säger Sebastian Karlsson.

Operationen syftar till att förbättra stabiliteten i den skadade axeln och den normala rehabiliteringstiden beräkas till fyra–fem månader. Operationen kommer att göras på en privat klinik inom närmaste tiden.

32-åringen är inne på tionde säsongen i LHC, men den har det inte blivit mycket med på grund av problemen med en instabil axel. Under en kortare period var han också petad. På femton spelade matcher blev det bara en poäng.

– Vi är övertygade om att ”Sebbe” kommer att komma tillbaka starkt till nästa säsong och fortsätta göra avtryck på vårt lag och spel, säger general managern Fredrik Emvall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten