Klart: Här är LHC:s andra nyförvärv

Det kan gå fort i hockeyvärlden. Max Lindroth vet. Förra säsongen inledde han med Hanhals i division 1 – och nu är backen klar för Linköping HC.

2 april 2019 17:05

LÄS MER: Centern är LHC:s första värvning

– Det känns fantastiskt bra med med allting. Skönt att det är klart och officiellt, säger han till Sporten.

22-åringen från Göteborg (jodå, det hörs på dialekten) har som vi berättat tidigare varit i stort sett klar för LHC ganska länge. Det som återstod var den sedvanliga läkarundersökningen och med den avklarad bekräftades nyförvärvet på tisdagskvällen.

Max Lindroth har skrivit på ett tvåårskontrakt och blir därmed SHL-klubbens andra värvning inför kommande säsong.

– För mig är det en väldigt stor dag. Det är ett mål och en dröm som går i uppfyllelse. Jag känner att jag är mogen för att ta det här steget och har ett enormt bra intryck av "Pajen" (Niklas Persson, LHC:s general manager). Till slut var det ett enkelt val, säger han samtidigt som han med flickvännen utforskar de centrala delarna av Linköping.

Han inledde den gångna säsongen i Hanhals i division 1, men kommer närmast från allsvenska Tingsryd. Där stod han för 13 poäng (fyra mål och nio assist) på 32 matcher. Den offensivt lagde backen har tidigare spelat i allsvenskan med Troja/Ljungby och har även tillhört Partille (moderklubben), Borås och Örebro.

Under den gångna vintern blev det också ett besök hos Frölunda där han tränade med laget under en tid.

– Man kan väl säga det gav mig en riktig sporre och jag kände att "det är nog inte omöjligt med SHL om jag bara jobbar tillräckligt hårt" och nu är jag där. Det är stort, säger Max Lindroth.

Vad säger du om säsongen annars?

– Det gick bra, jag trivdes i Tingsryd och fick stort förtroende där. I grunden har jag alltid varit en offensiv back, men har under de senaste åren försökt att fokusera mer på defensiva. Jag ser mig själv som spelskicklig och rätt bra skridskoåkare.

Spelat med någon i laget tidigare?

– Bara mot. Inte med. Jag ser fram emot att lära känna alla nya ansikten.

Tanken är att flyttlasset ska gå redan till helgen och att han därmed är med när träningen drar igång på måndag. Med Lindroth klar har LHC nu sju backar på kontrakt, men då har Almen Bibic fått besked om att det är fritt fram att leta efter en ny klubb. Någon toppback ska in och det är osäkert vad som händer med Anton Karlsson, vars kontrakt gått ut.

Niklas Persson säger tll klubbens hemsida om senaste nyförvärvet:

– Max är en väldigt spännande spelare. Han har haft en lite annan karriärsresa och inledde senaste säsongen med spel i division 1 innan han kom till Tingsryd. Vi ser att Max har en väldigt stor potential som vi vill ta vara på och utveckla.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten, Samuel Villius