Klart: Forwarden är tillbaka i LHC

Henrik Törnqvist återvänder till Linköping HC. "Spännande att vara med om det nya som LHC har på gång", säger han.

21 april 2019 15:39

LÄS MER: "Flera klubbar intresserade"

LÄS MER: Kan vara aktuell för återkomst i LHC

Ett par veckor har gått sedan Timrå rasade ur SHL-hockeyn – och därmed stod det klart att forwarden Henrik Törnqvist skulle lämna efter en mycket stark säsong där han noterades för hela 40 poäng på 58 matcher.

Det gjorde många SHL-klubbar intresserade och Sporten berättade tidigt att Linköping HC var en av dem. Niklas Persson, general managern har också varit tydlig med att alla duktiga spelare med anknytning till Linköping är av intresse.

Och nu är det klart med en återkomst för Motalakillen.

Det presenterades av SHL-klubben med en livesändning på Facebook under söndagen.

– Det tog några dagar att smälta besvikelsen (efter Timrås degradering). Sedan pratade jag med både Niklas (Persson) och Bert (Robertsson, nye tränaren). Det känns spännande att vara med om det nya som LHC har på gång, säger Törnqvist i klubbens livesändning.

Henrik Törnqvist har gjort många säsonger i LHC, men utan att få något riktigt genombrott och mestadels hamnat längre ned i kedjehierarkin. Nu anses han ha tagit flera kliv framåt i sin utveckling och förhoppningen är att han nu ska vara med och konkurrera om en topp sex-plats.

Det nyskrivna kontraktet är på tre år.

– Jag hoppas att det är samma spelare som kommer tillbaka. Fast bättre. Farten och hjärtat har jag kvar, men förhoppningen är att fortsätta att utvecklas och bidra mer offensivt den här gången, säger han.

Värvningen av Henrik Törnqvist är LHC:s tredje inför kommande säsong. Sedan tidigare har allsvenska duon Max Lindroth och Mikael Frycklund hämtats från Tingsryd respektive Västerås. Och mer nytt utlovas under påsken.

– Jag tror att många kommer att bli väldigt nöjda med nyheten som vi berättar om i morgon, säger kommunikationsansvarige Gustaf Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten