"Jag vill inte tala om Sverige"

Linköping HC är en av många klubbar som vill ha Patrik Zackrisson. "Jag har sagt hela tiden att jag inte vill tala om Sverige än utan se vad som finns utomlands först", säger han.

5 juni 2019 09:00

LÄS MER: Möt nye LHC-centern

LÄS MER: Lista: fem finska favoriter

Det är på hockeynews.se som 32-åringen berättar om sina framtidsplaner efter att han fått sparken från Dynamo Moskva i KHL. Det är ingen hemlighet att han håller kontakten med LHC:s general manager Niklas Persson och att centerjagande LHC är mycket intresserat av att han ska återvända till klubben.

Linköping, Leksand och Djurgården uppges stå längst fram i kön – om det skulle bli spel i Sverige.

Till hockeynews.se säger Patrik Zackrisson, som spelade OS i fjol, att han är medveten om SHL-klubbarnas intresse, men säger också:

– Helst skulle jag vilja fortsätta utomlands, men jag vet inte vad det finns för alternativ. Jag tycker att det är ett kul äventyr att vara utomlands också. Och det känns som att vänder man hem, då vänder man hem. Först och främst vill jag smälta det här och se vad som händer. Man får se om det dyker upp något som man vill prova.

Hur många SHL-klubbar är aktuella här hemma?

– Jag vet faktiskt inte om jag ska vara ärlig. Jag har sagt hela tiden att jag inte vill tala om Sverige än utan se vad som finns utomlands först. Förhoppningsvis finns det något intresse i Sverige om man inte hittar någonting. Vi får se. Det ska passa familjemässigt oavsett vad det är, säger Patrik Zackrisson.

Han hade länge en halvdan säsong i Dynamo, men avslutade starkt med nio poäng på elva matcher i slutspelet. Men det räckte inte för att han inte skulle bli utköpt från sista året på kontraktet.

– Jag har väl ett okej slutspel i och för sig, som jag tycker kanske räddade säsongen lite i alla fall sett till framtiden, men vi får väl se. Det räckte inte för att vara kvar om man säger så, säger Zackrisson till sajten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa