"Jag känner mig ändå relativt lugn"

Gott om klubbar på jakt efter toppcentrar – och ont om toppcentrar på marknaden. ”Det är eftertraktade spelare”, säger Niklas Persson, general manager i Linköping HC.

24 maj 2019 18:30

LHC-fansen väntar spänt på att de sista pusselbitarna i truppen inför kommande säsong. Som vi berättat flera gånger tidigare är tanken att hitta två centrar och en back av högsta klass för att få till den nödvändiga spetsen.

Men läget är fortsatt lugnt.

För lugnt, hävdar många.

– Jag känner mig ändå relativt lugn. Det är ingen panik, säger Niklas Persson.

Enligt Sportens uppgifter har det under de senaste veckorna varit nära med några namn, men utan att det gått i lås. Senast fanns ett bud ute till Jakob Forsbacka-Karlsson, men han valde i stället Växjö. I stort sett hela SHL har visat intresse för Växjös landslagsman Linus Fröberg, men han hamnar av allt att döma i KHL.

Just centrar tänkta för någon av toppkedjorna är något som ett flertal SHL-klubbar är på jakt efter. Det är inte bara LHC som letar där utan även åtminstone HV, Skellefteå, Brynäs, Örebro, Leksand och Oskarshamn.

Samtidigt är det relativt tunt på spelarmarknaden och klubbarna väntar nu på att VM och NHL-säsongen ska ta slut innan det stora pusslet ska läggas. 15 juni är nästa datum att hålla koll på då kontraktsbundna spelare fram till dess kan lämna för NHL.

– Centrar är eftertraktade spelare och inte minst svenska. De är av intresse för hela hockey-Europa, så konkurrensen är hård. Jag kan säga så mycket som att vi har full koll på vad som finns. Det är inte så att det dyker upp någon där det blir ”oj, honom har vi inte kollat på eller pratat om”, säger Niklas Persson, som till skillnad från en del andra sportchefer inte varit på plats på VM i Bratislava för att leta efter spelare där.

Han bekräftar att diskussioner förs med diverse spelare och agenter, men att det inte är något som är nära just nu.

– I den här världen vet man inte. Det kan gå fort. Det skulle kunna vara så att allt snart är klart, men jag har svårt att se det, säger han.

Flera spelare med förhållandevis dyra kontrakt har lämnat – betyder det att du har förhållandevis mycket pengar att spendera på de sista värvningarna?

– Nu vet jag inte om de som hade så bra betalt som en del tycks tro, men visst finns ett utrymme som gör att jag ska kunna vara med och fajtas om spelare om det inte går alldeles för långt, säger Niklas Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten