"Hoppas hon tar en av platserna"

Två platser kvar att fylla i dambygget inför hösten – och LHC hoppas att veteranen Pernilla Winberg ska ta en av dem. "Vi jobbar på det", säger general managern Josef Nilsson.

24 juni 2019 06:00

Det såg länge tungt ut med betydligt fler spelare ut än spelare in för Linköpings HC i SDHL-hockeyn. Men efter tappen av nyckelspelare som Lara Stalder, Sidney Morin, Kennedy Marchment och Nicoline Jensen Söndergaard (som alla gått till konkurrentklubbar) har LHC under de senaste veckorna förstärkt med bland andra kanadensiska systrarna Zoe och Tori Hickel och finska anfallarna Vilma Tanskanen och Saana Valkama.

Det blir ett till rätt stora delar nybygge i jakten på att ta tillbaka det förlorade guldet.

LÄS MER: Välmeriterade systrar till LHC

Veteranen Pernilla Winberg, som spelat över 300 landskamper, öppnade direkt efter den bittra SM-finalförlusten mot Luleå för en fortsättning i LHC-dressen, men trots att det gått lång tid sedan dess är fortsatt ingenting klart.

Vi sökte Winberg för en kommentar under söndagen, men förgäves.

Enligt Josef Nilsson pågår dock fortsatta diskussioner och siktet är inställt på att behålla forwarden.

– Absolut. Vi har två platser kvar nu och vi jobbar på att en av platserna går till Pernilla, säger Nilsson.

Spelprogrammet inför kommande säsong släpptes häromdagen och LHC inleder med hemmamatch mot bottenlaget SDE 13 september. Schemat fick mycket kritik i fjol och även den här gången blir det ganska stora sjok med hemma- eller bortamatcher i rad.

LÄS MER:Klart: Här är LHC-damernas premiär

Under förra säsongen valde LHC-damerna att spela sina matcher i både Stångebrohallen och Saab arena och så blir det även nu.

– Ja, vi kommer att spela blandat, säger Josef Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten