"Glömmer inte bort var man är ifrån"

Efter en vecka på camp med Philadelphia Flyers är nu LHC-forwarden Olle Lycksell på semester i Kroatien. Men där blir det inte heller någon vila. "Det gäller att underhålla kroppen nu", säger han.

11 juli 2019 07:00

För drygt två veckor sedan var LHC-forwarden på camp med Philadelphia Flyers innan ledigheten började på riktigt.

– Det var en bra upplevelse att få komma bort till Nordamerika och träna och spela mot grabbar som är i samma sits som mig och vill ta sig till Philadelphia. Det var lärorikt och intressant. Adam Ginning var med och två killar från Brynäs också, berättar Lycksell.

Förs det någon dialog om din utveckling där också?

– Ja, man har en dialog om hur säsongen varit och hur deras syn är. Den stämmer ganska överens med vad LHC har sagt. Självklart vill de skicka med mig tips som jag ska tänka på när jag spelar här i Linköping. Sedan får man vara lite cool med att inte lyssna på allting för det är ju ändå Linköping som jag spelar i. Men man får ta med sig vissa bitar såklart, säger han.

Den nu tidigare lagkamraten i LHC och nära vännen Johan Södergran har valt att försöka ta chansen i Nordamerika. Han kommer åka över Atlanten till LA Kings organisation och försöka slå sig in NHL.

– Det är lite blandade känslor kring det. Jag är glad för Johans skull sportsligt men sedan är det lite tråkigt att mista honom från omklädningsrummet. Det tror jag de flesta grabbarna tycker. Vi har hållit ihop hela gymnasietiden så det är klart att det är lite tråkigt, säger Lycksell.

Men för Lycksells egen del är det fullt fokus på säsongen med Linköping. Här började försäsongen med en ny huvudtränare som styr och ställer med en annorlunda ledarstil. Än så länge har 19-åringen bara positiva vibbar av den nya ledarstaben.

– Jag tror det blir ett bra team. Vi har bara tränat nu under försäsongen och har inte gått på is än. Men det jag upplevt har jag tyckt varit bra. Det känns som vi har börjat forma en tight grupp. Bert (Robertsson) är en ganska aktiv tränare till skillnad från Tommy (Jonsson). Han kan vara med på fysen ibland och vill inspirera vilket är något jag uppskattar. Det är kul att se när han är så inne i själva sporten och vill utveckla oss.

Känns det som ni tränar hårdare än förra säsongen?

– Nja, Det är ungefär samma. Något snäpp upp kanske. Men i runda slängar är det samma mängd men med ett annat upplägg. Vi har brottning på schemat där vi har en kille från Linköping som är väldigt duktig och hjälper oss med vår kroppskontroll och att träna upp nacken. Det ska motverka hjärnskakningar. Sedan handlar det om att få bättre kroppskontroll som kan vara bra för oss hockeyspelare. Vi är rätt kända för att vara mindre rörliga och det är hans uppgift att motverka det.

Innan allvaret drar igång på riktigt väntar en fortsatt semester i Kroatien – dock med ett individuellt träningsschema som ska följas. Efter det åker Lycksell hem till Oskarshamn i någon vecka för att ladda upp batterierna ytterligare. I hemstaden finns moderklubben som nu också kommer bli seriekonkurrenter.

– Man glömmer inte bort var man är ifrån och jag tycker det är jättekul att de gått upp. Jag är glad för deras skull och det kommer bli kul att komma ner och spela i Oskarshamn i vinter. Vi har även en träningsmatch mot dem under försäsongen. Det ska bli lite kul att se vad de har fått ihop för ett gäng.

Kommer det kännas lite extra att möta dem under seriens gång?

– Ja, så är det absolut. Oskarshamn är där jag växte upp och jag har haft ett antal träningstimmar där. Det är klart att det ligger nära hjärtat. Det kommer kännas speciellt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa