"Gäller bara att se över hur det ser ut"

Efter att Pernilla Winberg fått smaka på silver för andra året i rad gick också hennes kontrakt med Linköping HC ut. Det ser dock ut att luta mot en förlängning.

22 mars 1919 16:36

Efter finalförlusten ville inte Pernilla Winberg komma ut från omklädningsrummet för att möta media. Besvikelsen var stor – ännu större än efter förra säsongens förlust. Men under fredagen hade det värsta lagt sig.

– Det är klart att det är tungt. Det var lite extra tungt när vi hade en riktigt bra känsla och spelade en riktigt bra hockey. Det är trist. Det gick bara inte vår väg, säger Winberg.

Dagen efter finalförlusten har besvikelsen börjat sjunka in. När laget anlände med bussen vid Stångebro fick de ett fint mottagande av ledningen.

– De som jobbar runt laget och har supportat oss mötte upp oss med flaggor. De tackade för det vi hade gjort och sa grattis till silvret. Det var riktigt kul, säger Winberg.

Kontraktet med LHC har gått ut för den 30-åriga landslagsforwarden. När det gäller en förlängning var det dock positiva toner från Winberg. Därmed är det stora chanser att man får se Winberg i LHC-tröjan även nästa säsong.

– Just nu fokuserar jag på VM och sedan får jag ta det andra när jag kommer hem. Men just nu känns det som att jag kommer köra vidare.

Så du är sugen på det?

– Jo, det är helt klart.

Är du extra revanschsugen när det blivit två silver i rad också?

– Jo, man vill aldrig förlora en final. Med den vinnarskallen jag har var det extra surt.

Är det Linköping som gäller om det blir en fortsättning?

– Jag trivs jättebra i Linköping. Det gäller bara att se över hur det ser ut med kontrakt och allt runt omkring så att det faller på plats, så att det finns bra förutsättningar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi