Förre stjärnan i nya satsningen

Förre storspelaren Mattias Weinhandl är en av investerarna i Linköping HC:s nyemission.

26 april 2019 17:19

För tre veckor sedan kunde Sporten avslöja LHC:s jättesatsning för att klara ekonomin – och för att lyckas med målet att nå SM-final inom tre år. En riktad nyemission där totalt 24 investerare erbjuds att för 375 000 kronor köpa en aktiepost om 625 B-aktier i LHC AB. Nu är det fulltecknat, nio miljoner kronor säkrade och på fredagen genomfördes en extra bolagsstämma.

– Även om bokslutet ännu inte är helt klart vet vi att vi kommer att gå in i nästa säsong med ett eget kapital på 12–13 miljoner. Det gör att vi kan känna en helt annan trygghet och samtidigt stärka satsningen, säger ordföranden Roger Ekström.

Han är en av dem som själv köpt en andel och i faktarutan här intill ser ni samtliga investerare. Bland namnen finns tidigare LHC-spelaren Mattias Weinhandl, som numera är företagare och näringslivsprofil i Linköping. Michael Cocozza har gått in som garant för emissionen och investerat i flera andelar – som kan säljas om det dyker upp fler som vill vara med.

Majoriteten, 87 procent av kapitalet och 98,5 procent av rösterna, i bolaget ägs fortfarande av moderföreningen Linköping HC.

Fakta

Här är samtliga investerare:

Conny Andersson, Kjell Askling, Lars Bard, Pär Boman, Michael Cocozza, Roger Ekström, Carina Eriksson, Sören Eriksson, Mattias Fahlén, Ali Karimi, Magnus Lidén, Per Lindqvist & Anders Gustafsson, Tomas Lundvall, Rikard & Mikael Wallman, Mattias Weinhandl, Jerry Wiström & Carl Magnus Larsson, Thomas & Oscar Åhman, Desai Ekonomi AB, Global Invest.

Anmärkning: Vissa är med privat, andra genom samägda bolag. Därför är några namn sammankopplade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten