Efter avhoppet – ikonen inte aktuell

Efter att LHC:s klubbdirektör Anders Mäki meddelade att han lämnar sitt uppdrag vid årsskiftet började det spekuleras i flera ersättare. Namnen som kommit upp i spekulationerna är den tidigare klubbdirektören Mike Helber och LHC-backen Magnus Johansson. Den ena säger nej – den andra håller dörren öppen.

9 oktober 2018 18:15

LÄS MER:LHC:s profil på Mäkis ersättare

Under måndagen gick LHC:s klubbdirektör Anders Mäki ut med att han lämnar sitt uppdrag. Två LHC-bekantingar har kommit upp som spekulanter kring att kunna ta över uppdraget. Den ena är Magnus Johansson som varit aktiv i föreningen länge som spelare och nu sitter i styrelsen. Han ger dock klara besked.

– Det är inte aktuellt – det kan jag inte tänka mig. Av många anledningar är det inte aktuellt, säger Magnus Johansson.

Du känner dig inte sugen på att ta ett sånt uppdrag alltså?

– Nej, inte just nu i alla fall. Det är kanske möjligt om du frågar mig om fem eller tio år, men inte just nu.

LÄS MER: "Ska inte hitta någon som jag"

Den andra spekulanten är Mike Helber – som var klubbdirektör för LHC mellan 2002 och 2014. När Sporten når honom stänger han inte helt dörrarna för en återkomst, men menar också att klubben förmodligen söker en annan profil.

– LHC har varit otroligt viktiga för mig i över 25 år och jag har en tajt koppling till klubben – speciellt då min son spelar där. Men jag trivs väldigt bra i det jobbet jag har, säger Helber.

Så du menar att det inte är aktuellt för en återkomst alls? Eller skulle det vara något du skulle tänka över om du fick frågan?

– Du ställer frågor som jag inte har något svar på. Jag har inte fått frågan så det är inte aktuellt att ens fundera på det. Jag skulle aldrig kunna säga aldrig då det inte riktigt är mitt språkbruk. Vad jag vet är att jag har ett liv som är nära hockey med mycket känslor som jag trivs bra med. Där är jag just nu. Sedan får folk spekulera.

Magnus Johansson gav ett tydligt nej – men du ger inte ett riktigt klart svar.

– Nej, det har aldrig varit mitt sätt att vara – att säga "aldrig i livet" när det handlar om LHC. Jag säger inte att jag söker mig till det men går jag ut och säger "aldrig i livet" så stänger det dörrar. Jag tror inte att jag är aktuell för styrelsen eller något annat, de vill gå i en annan riktning vilket jag också tycker är rätt. Men skulle LHC ringa och fråga om jag vill bli J20-tränare imorgon skulle jag fundera på det och skulle de fråga om jag vill arbeta med restaurangen... jag skulle överväga vilka frågor som helst.

Om jag vänder på det då. Du som varit i klubben och nu ser det utifrån. Vad för profil anser du skulle passa bra som ersättare för Mäki?

– Jag anser att ishockey är en känslodriven verksamhet. Ska man driva en verksamhet måste man ha känslor i sitt budskap och i sitt engagemang. Du ska vara en utåtriktad person. Sedan behövs någon som kan stå upp och står för föreningens budskap i allt från ungdoms- till A-lagsverksamhet. Jag upplever att det borde vara någon från Linköping – men jag vet inte om det finns. Om jag vänder på det tycker jag Roger (Ekström) varit bra som ordförande och rätt person för jobbet. Han behöver hitta någon som är nära honom. Det var Christer Mårds och min största styrka – att vi var tajta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi