Dramat fortsätter efter jätterysare

Så nära, men ändå så långt ifrån. Finaldramat går vidare. LHC ledde ett par gånger om, men tappade – och nu blir det en direkt avgörande SM-final på torsdagen.

20 mars 2019 20:29

Linköping HC hade slagläge med 2–1-ledning en bit in i tredje perioden, men kvitteringen kom och avgörandet kopm så småningom. Det blev till slut hemmaseger med 3–2 efter en jätterysare i Norrbotten coop arena, vilket innebär att det nu blir en helt avgörande finalmatch i den här häftiga serien.

Frågan är om LHC efter två raka förluster orkar komma tillbaka.

Besked kommer efter rond fem under torsdagskvällen.

Nu var det Michelle Karvinen som avgjorde tidigt i en gastkramande förlängning sedan Luleå fått inleda övertiden med spel i numerärt överläge. Karvinen kom loss och avslutade med skott i krysset bakom Evelina Suonpää.

En mycket bitter förlust och tungt öde för LHC.

Luleå inledde med några bra byten, men inte så många och efter att Sidney Morin spräckte nollan efter bara några minuter tog LHC över och var det något bättre laget under första perioden. Hemmalaget såg en aning ängsligt ut och bjöd på misstag i egn zon innan Jenni Hiirikoski satte en retur på en retur förbi Eveliina Suoonpää. Det betydde likaläge efter 20 minuter och fortsatt ovisst värre.

LHC spelade på ungefär samma sätt i period två och hade mestadels god kontroll. Andra målet kom i numerärt överläge där Emilia Ramboldt förarbetade och ovana målskytten Moa Wernblom styrde pucken förbi Sara Grahn.

Wernbloms första fullträff i hela slutspelet, så snacka om att vänta till rätt tillfälle.

Men så åkte Nicoline Söndergaard Jensen ut ganska tidigt i tredje perioden, Jenni Hiirikoski följde med upp i ett anfall och blev tvåmålsskytt. Ännu en gång var det kvitterat och ännu en gång var det mål av världens kanske bästa back, som visat sig vara norrbottningarnas vassaste anfallsvapen i den här finalen.

Luleå tog över mer mot slutet och LHC såg en aning tröttkört ut. Det sista som hände under ordinarie tid var att Lene Tendenes blev utvisad, vilket gjorde att gästerna fick inleda övertidsspelet i fyra mot fem.

Då kom avgörandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa