Det ska guldfavoriten se upp med hos LHC

Favoriten Luleå vet vad laget ska se upp med hos LHC i finalserien. "De har flera individuellt skickliga spelare som vi måste hålla noga koll på", säger Rebecca Stenberg.

13 mars 2019 08:32

LÄS MER: "Vi bryr oss inte om vad andra säger"

93 poäng i grundserien. Överlägsen serieseger med hela 14 poängs marginal ner till tvåan Modo. Ner till trean LHC skiljde det 18 pinnar.

Två raka 3–0-avancemang i kvarts- och semifinalen.

Luleå är en synnerligen väloljad maskin och stormar mot sitt tredje SM-guld på fyra säsonger.

LHC har – som man säger – något att bita i.

– Jag kände när jag vaknade i dag att det är finalveckan. Nu är man riktigt laddad och vill bara att det ska dra igång, säger Luleå-forwarden Rebecca Stenberg.

Hockeytemperaturen är brännande hög i Norrbottens största stad. Luleå-damerna är vana vid stort intresse, till skillnad från flera av SDHL-kollegorna.

– Det märks att det närmar sig final i stan. Det snackas mycket och kommer ofta fram folk på stan och vill prata hockey. Det är jättekul och betyder mycket för oss. Jag önskar att det kunde vara likadant på flera ställen i Sverige, säger Rebecca Stenberg.

I slutspelet hittills har Luleå avfärdat AIK och HV71.

– Vi är ganska nöjda, men känner att det ännu inte riktigt har klaffat hundra procent för oss. Det har varit lite upp och ner. Vi har mer att ge. Men i slutändan är det ju vinster som räknas i ett slutspel, vi har varit gedigna, säger Stenberg som stortrivs i slutspelshettan.

– Alla lag tänder till lite extra, det är tuffare matcher och som favoriter, vilket vi har varit hela säsongen, vill alla gärna slå oss.

Hur är det att leva med det där favoritskapet?

– Vi försöker att inte tänka så mycket på det, även om det skrivs och pratas mycket om det. Vi har en bra grupp att falla tillbaka på som hjälper varandra att hantera pressen.

Att det blev just LHC som står i ena ringhörnan i finalserien är inget som förvånar Rebecca Stenberg.

– LHC brukar alltid höja sig när det gäller som mest. Det är inte jätteöverraskande att de nådde dit. Vi är förberedda på en tuff matchserie, säger Stenberg som för Expressen berättar att hon lägger skridskorna på hyllan efter finalserien av ekonomiska skäl.

Vad behöver ni se upp med hos LHC?

– Först och främst koncentrerar vi på oss eget. Men LHC har flera individuellt skickliga spelare som vi måste hålla noga koll på. Det är de vanliga klyschorna som gäller; vi måste åka skridskor och ligga tätt inpå LHC:s spelare.

Första finalmatchen spelas i Coop Norrbotten Arena på onsdag.

LHC får räkna med stort publiktryck.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis

Ämnen du kan följa