Därför kan LHC-värvningen dröja

Räkna med att det dröjer innan Linköping HC har en ny klubbdirektör på plats. ”Vi känner ingen panik alls”, säger ordföranden Roger Ekström.

LÄS MER: LHC:s profil – på Mäkis ersättare

LÄS MER: Krönika: Ikonen borde få frågan

Vid årsskiftet lämnar Anders Mäki jobbet som ansvarig för länets tillsammans med guldjagande IFK Norrköping hetaste idrottslag och det är många som undrar vem som kommer i stället.

Svaret för dagen:

Ingen som vet.

Roger Ekström säger:

– Vi har egentligen inte alls kommit igång med processen. Just nu funderar vi mest över hur arbetsuppgifterna ska se ut och vad som ska göras. Det är inte alls självklart att de ska se ut på samma sätt som tidigare.

Han vill inte nämna några namn, men bekräftar att ett antal personer hört av sig och meddelat intresse för det vakanta jobbet och att några av dem kan vara aktuella för ytterligare diskussioner. Men av allt att döma är inte den nya klubbdirektören på plats förrän under andra eller tredje kvartalet 2019.

– Vi fick i höstas in Michael Sturehed som marknads- och kommunikationschef vilket gör att vi när Anders lämnar är lika många ”huvuden” i ledningen som tidigare. Mycket av det som ska göras under närmaste tiden är redan strukturerat och planerat.

– Vi ska definitivt anställa en klubbdirektör, men vi känner ingen panik alls, säger Roger Ekström.

Har ni profilen klar?

– Nej, där ska vi ta hjälp av en extern rekryterare för att forma den. Det är inte säkert att vi kommer att använda oss av en sedvanlig ansökningsprocess utan det också bli så att någon ”headhuntas” för jobbet.

– Skulle vi kring årsskiftet hitta någon som bara har tre månaders uppsägningstid kan det gå fortare, men det troliga är att han eller hon kan dra igång jobbet någon gång nästa sommar, säger Ekström.

Ordföranden gläds förstås åt den positiva publikutvecklingen (se artikel här nedan), vilket gör att en snittsiffra över 6 000 åskådare per match känns fullt realistiskt till våren. Med tanke på det utsatta ekonomiska läget och med bara fyra miljoner kronor i eget kapital är pressen hård.

Minusresultat och LHC riskerar att inte ens få spela vidare när kraven stadigt höjs i högsta serien.

– Att misslyckas är inget alternativ, säger Roger Ekström.

Som vi berättat flera gånger tidigare får klubbarna redan från början betydligt mer än tidigare i tv-ersättning. Med möjlighet till ytterligare pengar om vissa krav uppfylls under säsongen.

– Där är vi trygga med att uppfylla alla krav och att få del av den potten. De miljonerna finns inte med i budgeten utan ska användas för att stärka det egna kapitalet, säger LHC-ordföranden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa