Centerjakten fortsätter: "Vill inte binda upp mig"

Centerjakten fortsätter för Linköping HC och general managern Niklas Persson håller dörrarna öppna – även för Patrik Berglund. "Patrik är en kanonkille och en jätteduktig hockeyspelare, så vi får se var han hamnar", säger Persson.

27 juni 2019 20:09

LÄS MER: Leksand för Zackrisson.

Under torsdagseftermiddagen avslöjade Aftonbladet att Patrik Zackrisson är klar för Leksand. En spelare som enligt uppgifter både LHC och Djurgården var intresserade av. Angående avslöjandet om Zackrisson vill dock inte LHC:s general manager Niklas Persson uttala sig.

– Det där får du fråga Zackrisson och Leksand om. Det kan inte jag kommentera. Det enda jag kan säga är att vi ska ha in en center till och det är det vi jobbar efter. Sedan om Zackrisson har skrivit på för Leksand eller inte får du fråga honom om, säger Persson.

En spelare som dock ännu hållit sig borta från rampljuset när det gäller vilken klubb han ska gå till är centern Patrik Berglund. Han rev sitt kontrakt med Buffalo Sabres i somras och har sedan dess varit i sin hemstad Västerås. Den tidigare NHL-centern har öppnat upp för en återkomst till SHL där det spekulerats i klubbar som Örebro och Linköping HC, där Berglund själv dock dementerat Örebro som en framtida klubbadress i en intervju med Aftonbladet. Flera andra klubbar, bland annat HV71, har också fyllt centerkvoten. Dock finns det alltid en möjlighet till att klubbarna utökar forwardsuppsättningen om de anser att spelaren är tillräckligt intressant. En klubb som dock inte är dementerat som tilltänkt klubbadress för Berglund är Linköping HC.

– Det är ju bra, säger Niklas Persson när jag påpekar det. Han fortsätter:

– Jag kan inte kommentera det mer än så. Du får ringa honom och fråga. Men alla lediga spelare som är bra spelare tittar man såklart på. Så är det. Sedan ska de passa in i lagbygget på alla sätt och vis. Men Patrik är en kanonkille och en jätteduktig hockeyspelare, så vi får se var han hamnar.

Om man säger så här då. Ni är inte ointresserade av honom i alla fall?

– Det tror jag ingen klubb är. . . så är det, säger Persson.

Efter att transferfönstret stängdes för NHL-klubbarna att signa kontrakterade spelare från Europa har marknaden börjat röra på sig. Det finns alltså centrar på marknaden, men det ska också vara rätt spelare för LHC.

– Redan den här veckan finns det fler på marknaden än vad det gjorde för en vecka sedan. Det finns spelare, definitivt, men det gäller att ha tålamod och inte förhasta sig i det här läget också, säger Persson.

Vad för karaktär vill ni ha in då?

– Det är självklart en center med betoning på spelande center. Samtidigt letar vi efter en viss karaktär på alla våra spelare och vill att de ska jobba hårt. Vi jobbar hårt och kommer att jobba hårt varje dag. Det är den karaktären vi letar efter och vill ha in i gruppen. Därför letar vi också efter en center som ska in i det här tänket i den hårt arbetande gruppen som vi ändå har. Sedan är det enkelt att sitta och säga att han ska göra si och så många poäng, men självklart förstår alla att det ska vara en ledande spelare i vårt lag, säger Persson.

Tänker du att det ska vara någon som kan utvecklas med treårsplanen som ni satt upp? En yngre som kan växa med uppgiften?

– Jag vill inte binda upp mig på att säga en ålder för jag vet att man kan utvecklas i olika åldrar. Man behöver inte leta efter en 24-26-åring. Jag kan dock säga att jag inte letar efter en 37-åring, säger Persson och skrattar till.

– Det kommer att finnas potential i spelaren, absolut, det tror jag finns hos alla spelare i alla åldrar. Det är bara att gå tillbaka till mig själv för att veta att det finns möjlighet att utveckla vissa delar i spelet hur gammal man än blir. Det är fel att säga en ålder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi