Bekräftat: Han är klar för LHC

Mora rasade ur, men Robin Johansson blir kvar i högsta serien. "Det har varit en tung tid, men nu känns det bättre", säger han.

26 april 2019 13:08

Strax efter lunch på fredagen bekräftades Sportens avslöjande från i går. Moracentern Robin Johansson är klar för Linköping HC – och har skrivit ettårskontrakt för att ersätta långtidsskadade Dan Pettersson.

– Det har gått ganska fort från det att första kontakten togs. Men jag hade ett bra snack med Niklas (Persson, general managern) och det är klart att du vill spela så högt upp som möjligt. Linköping är en bra klubb som vill framåt, säger han.

29-åringen har Leksand som moderklubb, men har de senaste åren spelat för Mora där han som assisterande lagkapten svarade för nio poäng på 35 matcher under den gångna SHL-säsongen.

Nu är tanken att han ska ersätta Dan Pettersson och ta en roll som defensiv center med inte minst mycket speltid i numerära underlägen och defensiva situationer.

– Det är den roll som jag haft tidigare också. Jag försöker att vara en tvåvägscenter som driver på och tar mycket ansvar. Alla ska veta vad de får av mig varje dag, säger Robin Johansson när vi når honom uppe i Dalarna.

Några veckor har gått sedan den blytunga degraderingen från SHL.

Mot värsta konkurrenten Leksand, dessutom.

– Det har varit en tung och tråkig tid, det är inget att hymla om. Hockeyn betyder mycket häruppe och. . . ja, det är klart att det gjorde ont, säger han.

Några tankar på att trots allt vara kvar?

– Har du chansen att få ett SHL-kontrakt vill du gärna ta den. För min del känns det som ett steg framåt med LHC och det ska både bli roligt och inspirerande. Tanken är att jag ska vara på plats och dra igång med träningen i nästa vecka.

Samtidigt som nyförvärvet ser fram emot den säsong som kommer tvingas Dan Pettersson till lång väg tillbaka efter den knäskada som han drabbades av i slutet av grundserien. Risken finns att han missar mer eller mindre stora delar av kommande säsong.

– Skadan har visat sig vara allvarligare än vad det först verkade. Han ska genomgå ytterligare en utredning, men vi befarar att det kan bli en längre tids rehabilitering, säger läkaren Christer Andersson till klubbens webbplats.

Dan Pettersson säger själv:

– Det känns naturligtvis tufft och tråkigt. Jag är inställd på att det kommer att bli en längre tids rehabilitering och jag ska göra det bästa av situationen.

Utöver Robin Johansson har LHC just nu två friska centrar i truppen: Filip Karlsson och nyförvärvet Mikael Frycklund. Tanken är att ytterligare två ska in för att ta plats i de tänkta toppkedjorna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa