Bekräftat: Brodecki klar för ny klubb

Forwarden Adam Brodecki och Linköping HC gick skilda vägar i våras trots gällande kontrakt – och sedan dess har han letat en ny klubbadress. Men nu är det klart att 24-åringen återvänder till Brynäs.

26 augusti 2019 10:30

Brodecki skrev på ett tvåårskontrakt med LHC där hans tidigare tränare Tommy Jonsson var huvudtränare. Förändringar skedde i klubben där bland annat Tommy Jonsson fick lämna efter den svaga säsongen, och klubben och Brodecki valde i "samförstånd" att bryta kontraktet. Det var dock i Brynäs som karriären tog fart för Adam – och nu kommer han återförenas med klubben.

— Adam är en irrationell spelare som är bra med pucken. Den högstanivå som han håller är jättehög. Det han föll på när han var här tidigare var att han hade lite svårt med kontinuiteten, men han visade förra säsongen i Linköping att det inte är några problem längre, säger Michael Sundlöv, som är herransvarig för Brynäs.

I Linköping hade ytterforwarden sin poängmässigt bästa säsong med 22 poäng på 46 matcher. På grund av sin framfart fick han också debutera för Tre Kronor. Nu får han komma tillbaka till klubben där han fostrades som juniorspelare och som formade honom som ishockeyspelare.

— Brynäs är alltid Brynäs för mig och det var inte så mycket att fundera över när de hörde av sig. Jag började min karriär här med hockeygym och när jag klev upp i A-laget. Att få spela i den klubben man hejar på är få förunnat. Det ska bli jättekul, säger 24-åringen till klubbens hemsida och fortsätter:

— Sen är det kul att se lite gamla ansikten tillbaka som var här när jag började min karriär. Det underlättar för mig också att komma in i allt snabbare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi