Backstjärnan borta från spel i LHC

LHC-backen Lukas Bengtsson är sjuk och missar med största säkerhet hemmamötet med Örebro.

16 januari 2019 13:01

LÄS MER: LHC-backen på väg till rivalen?

LÄS MER: Centern: "Är inte den som tar plats"

– Dessvärre är det så. Jag tror inte att han spelar, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Med två backar, Mattias Bäckman och Almen Bibic, på frånvarolistan sedan tidigare blir det förstås ett ännu tyngre tapp när den hittills vassaste försvararen inte heller kan vara med.

Landslagsbacken Bengtsson har inte tränat i veckan på grund av sjukdom och är av allt att döma inte tillbaka i spel förrän mot Rögle på lördag.

– Till dess räknar jag absolut att han är med, säger Jonsson, som mot Örebro dock kan räkna in Jonas Gustavsson och James Wright, som saknades senast. Joe Whitney fick ett skott i ansiktet och tvingades avbryta onsdagsträningen, men där ska kunna spela.

Efter en stark period upplevde LHC en svart vecka med förluster mot både Mora och Djurgården och ett ras ned till sjunde plats i den så jämna SHL-tabellen. Det betyder att det blir än viktigare med tre poäng på torsdagen.

– Det är dags att vinna igen, säger Tommy Jonsson.

Om förra veckans matcher säger han:

– Oavsett hur det sett ut har vi släppt in för många enkla mål på slutet. Så är det. Men vad gäller insatsen mot Djurgården finns det två sidor. Det var inte bara svart utan det fanns delar som faktiskt var ganska bra. Det måste man också kunna se.

– Allt är inte pest och skit för att du förlorar med 6–3 borta mot Djurgården. Däremot är det pest och skit att förlora med 4–2 hemma mot Mora.

Av sex mål mot Djurgården släppte ni in tre i numerärt underläge. Kan ni konkret se vad som blev fel?

– Absolut. Det är jätteenkelt. Vi somnade till i vissa positioner. Sådant som kan hända, men som inte får hända och vi blev hårt straffade för det. Fem mot fem vann vi faktiskt matchen med 2–1, säger Tommy Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten