"Är inte okej med sådana matcher"

LHC-backen Anton Karlsson placeras i rivalen HV 71 till hösten. ”Jag försöker hålla fokus borta från sånt snack”, säger han.

17 januari 2019 07:00

LÄS MER:Placeras hos rivalen

Efter två raka förluster och sämre insatser är Linköping HC i stort behov en vinst i hemmamötet med Örebro.

– Vi måste sträva efter en större jämnhet. Det känns inte okej med två sådana matcher. Man vet hur hockey är, det kan svänga snabbt, men det är ingen ursäkt, säger Anton Karlsson.

25-åringen är inne på femte hela LHC-säsongen och vet att han blir kvar i några månader till. Vad som händer sen vet han inte. Än. Klubben vill förlänga, men anser det är också en kostnadsfråga.

Anton Karlsson säger om läget för dagen:

– Det är inget som vare sig jag eller mina agenter hört något om, så för att kunna göra mitt jobb med respekt för alla andra försöker jag hålla fokus borta från sådant snack.

Är det svårt när ryktena dyker upp?

– Det är väl något som hör till sporten och man får lära sig att hantera det också. Men jag lägger så lite energi som möjligt på det. Framtiden får jag ta sen. Just nu tänker jag bara på mitt spel och på att vinna matcher. Det kanske är ett tråkigt svar, men det är sant.

Vad tycker du om din egen säsong så här långt?

– Det känns som om utvecklingen går åt rätt håll. Jag har haft ett bra samarbete med min kollega (Lukas Bengtsson).

Sex insläppta mål mot Djurgården häromsistens var dock förstås inget som en back med främst defensiva uppgifter var nöjd med.

– Jag tror inte att det fanns någon som tyckte att det var okej. Det är något vi verkligen måste rätta till och se till att det inte händer igen. Tre mål i box play var alldeles för mycket. Ofta är det motståndarnas allra bästa spelare som du möter, men vi ska vara skickliga nog på att förstöra det.

Det lär bli mindre publik mot Örebro.

– Det är just sådant som inte ska få påverka. Vi har haft fantastiskt trogna fans den här säsongen och klart man hjälps fram av bra stämning och mycket publik, men det enda vi pratar om är att vi måste kunna hitta bränsle även om de inte är där. Alla matcher är lika viktiga.

Lukas Bengtsson har på grund av sjukdom inte tränat i veckan och om inget oförutsett inträffar spelar han inte heller mot nästjumbon. Däremot återkommer Jonas Gustavsson och James Wright som saknades senast.

Almen Bibic kör med laget på is, men är fortfarande inte nära spel. Däremot är förhoppningen att Mattias Bäckman ska göra ett försök att träna för fullt från och med nästa vecka.

Matchdags

Linköping HC–Örebro

SHL, torsdag 19.00, Saab arena (C more live)

Läget i laget: Jonas Gustavsson och James Wright tillbaka. Lukas Bengtsson, Almen Bibic, Mattias Bäckman, Sebastian Karlsson borta.

Citatet: ”Allt är inte pest och skit för att du förlorar med 6–3 borta mot Djurgården. Däremot är det pest och skit att förlora med 4–2 hemma mot Mora.” (Tommy Jonsson, LHC-tränaren)

Övriga matcher: Skellefteå–Växjö, Mora–Rögle, HV–Luleå, Frölunda–Färjestad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten