LHC-profilen bakom Ingelfeldts lyft

Offensiven i all ära, men längst bak har Mjölby hockey hittat en stabil utpost. Adam Ingelfeldt trivs med hockeylivet just nu – och tackar en gammal stormålvakt för framgångarna.

28 november 2018 21:44

– Han har betytt hur mycket som helst för mig. Han vet precis vad jag behöver, säger Adam Ingelfeldt efter imponerande 4–0 i seriefinalen mot Värnamo.

Han pratar om LHC:s förre elitseriemålvakt Mattias Elm, som från och med den här säsongen finns med och hjälper MHC:s två a-lagsmålvakter. Elm var på plats i Pro Train arena i går och fick se unge Ingelfeldt briljera mellan stolparna. Inte för att han hade så fruktansvärt mycket att göra, men varje ingripande var stabilt och tryggt.

– Just nu pratar han mycket om att jag alltid ska ha klubban mot pucken. På så vis är jag alltid vänd mot spelet, jag märker själv hur mycket det betyder, säger Adam Ingelfeldt.

Det var stor klasskillnad i toppmötet i divison 2-hockey. MHC ägde matchen från första stund och släppte inte in Värnamo på mål många gånger.

– Oerhört bra försvarsspel, det bästa på mycket länge. Vi var lungna, det gjorde det lätt för mig också. Det känns som vi spelar bättre mot bättre lag, säger Adam Ingelfeldt.

Redan efter dryga fem minuter satte Anton Lindqvist 1–0 för hemmalaget, och sen rullade det på. MHC skapade chanser i mängd, men bjöd också på en del spelvändningar som kunde resulterat för Värnamo. Adam Ingelfeldt räddade det han skulle och prisade som matchens lirare efter slutsignalen.

– Det var väl inga jätteräddningar, men jag fick ändå ingripa ett antal gånger, säger Adam Ingelfeldt.

Målen, MHC: Anton Lindqvist, Victor Jigmalm, William Strand och Oscar Ekbäck.

Publik: 353.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson