"Ursäkta, det känns som ren bullshit"

Är det värt det? Nja. Gjorde LFC rätt? Ja. Ungefär där landar jag när jag försöker mig på att analysera Kosovare Asllani-gate.

15 juli 2019 17:30

För klubbens del är det ett stort bakslag att inte få ut någon ekonomisk ersättning när kontraktet bryts i förtid.

Så mycket tycker jag ändå att man kan slå fast – alldeles oavsett om ordförande Paul Lindvall vill få det till att man "är väldigt nöjda med uppgörelsen".

Ursäkta, men det känns som ren bullshit. Om du har utgångspunkten att få betalt, helst hela utköpsklausulen, och inte får ett öre... då kan du inte vara nöjd.

Däremot var det direkt nödvändigt. Dels för att kunna bygga upp ett eget kapital på 1,3 miljoner (det är ett måste) och dels för att Kosovare Asllani inte ville vara kvar.

Alla som sett henne spela fotboll, antingen på Linköping arena eller på en lervälling i Vittsjö, under säsongen kan nog vittna om att det har saknats ganska många motivationsprocent.

Den bestående känslan är att Asllani haft det här snurrandes i huvudet under flera månader. Hon har velat bort, vill bort och kommer komma bort.

För LFC finns det absolut ingen anledning att behålla en sådan spelare i truppen trots att det hade varit fantastiskt roligt att se henne spinna vidare på formen från VM, på hemmaplan.

Motivationsbrist eller ej så blir LFC dock ett sämre lag utan Asllani.

Guldchanserna? De går troligen från stora till ganska stora.

Ur svenskt landslagsperspektiv är det däremot jätteroligt att sommarens VM-succé gett eko ute i världen. Linda Sembrant skrev under måndagen på för Juventus och fler häftiga övergångar till storklubbar med stora resurser väntas som sagt följa.

Det om något är det som kan hjälpa till att befästa Sveriges position som topp tre i världen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer