Smällen: Asllani lämnar guldjagande LFC

KosovareAsllani kommer inte att spela i Linköpings FC till hösten. Stjärnan, som nyligen gjorde en riktigt bra VM-turnering, har valt att bryta sitt kontrakt i förtid. "Jag känner att jag är klar och har gjort mitt i klubben", säger Asllani till klubbens hemsida.

15 juli 2019 11:32

Asllani återvände till Linköping under hösten 2017 då hon skrev på ett tvåårskontrakt och senare vann sitt andra SM-guld med LFC. Men med fem månader kvar av det kontraktet har Asllani och LFC nu alltså, i samförstånd, valt att gå skiljda vägar.

29-åringen har officiellt inte gjort klart med en ny klubb – men är nu fri att söka sig vidare till en klubb utomlands.

– Det kommer troligtvis bli klart inom väldigt kort. Det finns flera klubbar som har ryckt i henne och som vi har pratat med. Vi ska åka och besöka några klubbar. Det handlar om två, tre stycken. Alla vet att hon varit under kontrakt, så det är förhandlingar som ska till, säger ArashBayat, Asllanis agent.

LFC är för tillfället på tredjeplats i damallsvenskan och förstärks i omstarten (22 juli mot Eskilstuna) av mittbacken Nilla Fischer. Däremot har KosovareAsllani alltså gjort sin sista match i den mörkblå matchtröjan.

"Klubben tackar KosovareAsllani för de insatser hon gjort för LFC, inte minst för att hon varit en stark förespråkare för flickfotboll och med sin röst har satt fokus på damfotbollen och dess villkor. LFC önskar henne lycka till framöver", skriver LFC på sin hemsida.

LFC:s tränare Olof Unegård är tudelad:

– Det är alltid tråkigt att tappa spelare mitt i säsongen och särskilt en så populär spelare som Kosse. I det här fallet passade dock tajmingen bra med bådas intressen och vi bryter avtalet i samförstånd. Med tanke på hur bra Kosse presterade under VM är jag säker på att hon kommer att kunna hitta en ny klubb snart.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer