Ett par timmars flygresa och sedan landade ett fokuserat PSG på Linköpings arena för tisdagskvällens matchförberedande träning.

Det är första gången som tränaren Olivier Echouafni, den förre storspelaren i Olympique Marseille och Nice, besöker Linköping och nu ska han coacha fram sitt PSG-lag till ytterligare ett avancemang i Champions league.

– Det är en speciell match. Det är Champions league och vi möter ett svårspelat lag som är topp tre i Sverige tillsammans med Piteå och Rosengård, säger Echouafni.

Artikelbild

| Hanna Glas spelar troligen från start för PSG mot LFC på onsdagen. Det blir hennes femte möte med Linköping det här året.

PSG har några framgångar i CL de senaste åren. Klubben var i final både 2015 och 2017, men förlorade båda gångerna.

Nu har spelaromsättningen varit stor, men årets säsong har ändå börjat bra. Parislaget slog enkelt ut S:t Pölten, Österrike, i sextondelsfinalen och i franska ligan ligger laget tvåa efter Lyon. Fem segrar och en oavgjord på sex matcher och 19–3 i målskillnad.

Senast mot Metz vann PSG med 3–1 efter tre mål av Marie-Antoinette Katoto.

PSG har en stor trupp och fem spelare är inte med i Linköping, men Olivier Echouafni ser ändå ett "ordinarie" lag på plats. Glödheta Katoto är exempelvis med och lär bli det största orosmomentet för LFC:s unga målvakt Julia Nyström.

Artikelbild

| Olivier Echouafni, som förr spelade för både Olympique Marseille och Nice, tränar PSG och han förväntar sig en tuff match mot Linköping.

Vilka spelare ska ni se upp med i Linköping?

– Nummer nio (Lina Hurtig) och nummer 18 (Kosovare Asllani). Men hela laget är bra.

Vilket resultat är ni nöjda med i första matchen?

– Det beror helt på hur matchern blir och utvecklar sig. Det kan jag inte säga nu, säger PSG-tränaren.

Svenska Emma Berglund är tillbaka i PSG, men startar troligen på bänken. Hanna Glas lär däremot starta i backlinjen.

Glas, Sundsvallstjejen som via Sunnanå, Umeå och Eskilstuna nu startat ett proffsäventyr utomlands i Paris, mötte LFC fyra gånger redan första halvåret i Eskilstuna. Hon vet vad hon möter, även om LFC har bytt friskt i både spelartrupp och ledarstab under säsongen.

– Asllani har en nyckelroll, menar Hanna Glas som tycker att PSG spelat allt bättre i höst.

– Vi har fått bra resultat med oss. Det börjar komma, säger hon.

LFC:s tränare Olof Unogård tycker inte att PSG har de världsstjärnor som laget hade för några år sedan, men nämner ändå med stor respekt spelare som Katoto i anfallet och kinesiskan Wang på mittfältet.

– Kollektivt är vi långt ifrån avskräckta. Det gäller att vi inte har för stor respekt för dem. Vi har stor chans och är optimistiska, säger Olof Unogård inför åttondelsfinalen.